keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Mieletön elokuu

Oppimateriaalin teemoja: ajankuva, nostalgia, politiikka, 1960-luku

Synopsis: Taru Mäkelän raikas ja musiikintäyteinen uutuuselokuva tuo kankaalle Kati Outisen aivan uudenlaisessa roolissa. Mielettömässä elokuussa Kati Outinen on Elsa Aho, hattukauppias ja selvännäkijä 1960-luvun alun Helsingissä. Elsan elämä on täydellisessä järjestyksessä, kunnes eräänä päivänä mies, jonka hän luuli kadottaneensa, palaa takaisin. Elsan entinen rakastettu, tsekkiläinen muusikko Jan (Miroslav Etzler) on saapunut kaupunkiin kansainvälisen festivaalin osanottajana. Elsa tajuaa, että voidakseen saada takaisin entisen onnensa, hänen täytyy luopua paljosta. Onko Elsa valmis tuntemattomaan tulevaisuuteen?

Elsan valintoja mutkistavat sekä hänen sisarentyttärensä Minni (Elena Leeve) ja tämän villi vapaudenkaipuu, että naapurissa asuva poliisipäällikkö (Esko Salminen) monimutkaisine rakkaushuolineen.

Mieletön elokuu vie meidät aikaan, jolloin kylmä sota jakoi Euroopan kahtia ja esti rakastavaisia saamasta toisiansa. Aikaan, jolloin neuvostoliittolaiset avaruuslentäjät olivat sankareita ja amerikkalaiset muotitanssit villitsivät nuorisoa kaikkialla maailmassa.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluun, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 29.11.2013.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Mieletön elokuu

Tilattavissa elokuvateatteriin

1960-luvun Helsinkiin sijoittuva, raikas ja musiikintäyteinen elokuva kertoo Elsasta, hattukauppiaasta ja selvänäkijästä, jonka entinen rakastettu saapuu kaupunkiin.

Julkaisuvuosi:
2013
Pituus:
103 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Taru Mäkelä
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Kati Outinen, Miroslav Etzler, Elena Leeve, Krystof Hadek, Laura Birn ja Esko Salminen