keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Minisankarit-elokuva yhdistelee dokumentaarista luontokuvaa ja animaatiolla luotuja hahmoja. Elokuva on kuvattu kahdessa ranskalaisessa kansallispuistossa, joista toinen, Écrinsin kansallispuisto, sijaitsee Kaakkois-Ranskassa lähellä Italian rajaa. Écrins on Ranskan suurin kansallispuisto, ja metsämaiseman lisäksi siellä on satojen neliökilometrien laajuisia jäätikkö- ja alppilaaksoalueita.

Tehtäviä:

1. Ennen elokuvan katsomista: Jaa paperi (esim. A4) kahteen osaan viivoittimen avulla. Piirrä paperin toiseen osioon sinulle mieluinen metsä! Nimeä piirtämääsi kuvaan tai sen alapuolelle metsän asukkeja.

Elokuvan katsomisen jälkeen: Onko mielikuvasi metsästä muuttunut? Piirrä nyt toiseen osaan paperia elokuvasta mieleesi jääneitä seikkoja ja metsän asukkeja. Nimeä jälleen kuvaan tai sen alapuolelle metsän asukkeja. Vertaile piirustuksia keskenään: mitä yhteistä ja mitä erilaista metsistä löydät?

Kun piirustukset ovat valmiit jokainen saa vuorollaan sanoa yhden asian, joka hänen metsässään on (esimerkiksi metsän asukin). Jos jollain toisella on sama asia piirustuksessaan hän nostaa käden ylös. Opettaja kerää kaikki sanotut asiat ylös taululle ja merkitsee kuinka monta kättä on noussut pystyyn kunkin asian kohdalla. Näin saatte kerättyä yhteen luokan yhteisen näkemyksen siitä, mitä metsässä on ja ketä siellä asuu! (Lähde)

2. Maalatkaa yhdessä suurelle paperille tiheä, vehreä metsä. Piirtäkää sitten omia, erilaisia pikku ötököitä, jotka leikkaatte irti ja sijoitatte yhteiseen metsään. (Avuksi ja malliksi voitte hakea hyönteisten kuvia hyönteiskirjoista tai esim. täältä.)

3. Tehkää ryhmissä luontoon maataidetta  auringonkukan siemenistä, lehdistä, heinistä, oksista, kivistä, hiekasta ym. luonnon tarjoamista materiaaleista. Työskentelyn lopuksi kulkekaa yhdessä luontogalleriassanne ihastelemassa valmistuneita taideteoksia. Ottakaa töistänne lopuksi valokuvia muistoksi luokkaan. (Lähde)

Linkkejä: