keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Naisen asema Moulin Rougen yhteisössä

a) Piirtäkää esimerkiksi ihmissuhdekaavio, josta ilmenee, miten elokuvan keskeiset henkilöt suhtautuvat Satineen ja miten tämä suhtautuu heihin. Mitkä tekijät vaikuttavat henkilöiden välisiin suhteisiin? Mitä tarkoitetaan, kun Satinea luonnehditaan kurtisaaniksi?

(Satine esitellään vahvana ja itsenäisenä naisena, joka tekee itseään koskevat päätökset. Voi kuitenkin miettiä, miten itsenäinen hän loppujen lopuksi on: Raha on unelmien täyttymisen edellytys, ja sen saamiseksi on suostuttava yökerhon omistajan vaatimuksiin, myönnyttävä herttuan seuralaiseksi, luovuttava yksityiselämästä. Toiset säätelevät Satinen elämää – edes hänen terveydentilansa ei ole hänen oma asiansa.)

b) Kiinnittäkää huomiota myös tapaan, jolla naiset kuvataan, ja rooleihin, joita naisille elokuvan maailmassa annetaan.

c) Alkuperäistä Moulin Rougea, legendaarista pariisilaista yökerhoa, on mainosjulisteillaan tehnyt tunnetuksi mm. taidemaalari Henri Toulouse-Lautrec, jonka hahmo vilahtaa myös elokuvassa. Ottakaa selvää, millaisia julisteita Toulouse-Lautrec teki ja millaisia ihmiskohtaloita niihin liittyy. Olisivatko 2000-luvun mainosjulisteet samanlaisia kuin Toulouse-Lautrecin tekemät?

(Toulouse-Lautrec kuvasi julisteisiinsa tanssijoita, joiden kanssa hän oli muutenkin tekemisissä. Joistakin oikean Moulin Rougen tanssijoista onkin saatavilla tietoa esim. Toulouse-Lautrecia käsittelevistä teoksista. Naisen asemaa voi pohtia myös näiden tietojen pohjalta.)