keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Niko 2 – Lentäjäveljekset

Ohjaus: Kari Juusonen

Käsikirjoitus: Hannu Tuomainen, Marteinn Thorisson

Ääninäyttelijät: Erik Carlson (Niko), Juhana Vaittinen (Jonni) Mikko Kivinen (Julius), Vuokko Hovatta (Wilma), Juha Veijonen (Raavas), Elina Knihtilä (Oona), Riku Nieminen (Lenni), Aarre Karén (Topias), Katariina Kaitue (Valkoinen Susi).

Synopsis: Nuori lentävä poro poika Niko on elänyt koko elämänsä äitinsä Oonan kanssa. Eräänä päivän Nikon palattua viikonloppureissulta isänsä ja Pukin Lentojoukkojen luota, Oona-äiti kertoo uutisen; hän on tavannut poron nimeltä Lenni. Joka muuttaa pienen poikansa Jonnin kanssa Nikon ja Oonan luokse. Nikon on vaikea hyväksyä uutta rooliaan isoveljenä. Asiaa pahentaa Jonnin suloisuus ja se, että Jonni on todella mukava ja jumaloi uutta isoveljeään. Nikolle Jonni on kuitenkin kuin kuka tahansa ärsyttävä pikkuveli. Leikin tiimellyksessä Jonni joutuu valkoisen suden kidnappaamaksi ja Niko ja Julius lähtevät salaiselle pelastusretkelle kotkien valtakuntaan ja Niko saa kohdata kasvamisen, perheen ja ystävyyden hyvät puolet.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Virallinen nettisivu

Katso elokuvan traileri

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Niko 2 - Lentäjäveljekset

Tilattavissa elokuvateatteriin
Julkaisuvuosi:
2012
Pituus:
77 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Kari Juusonen
Käsikirjoitus:

Niko - lentäjän poika

Tilattavissa elokuvateatteriin

Nuori poropoika Niko, on kuullut äidiltään tarinan, että hänen isänsä on legendaarisen Pukin Lentojoukkojen jäsen – yksi planeetan ihailluimmista poroista!
Niko ei kuitenkaan ole koskaan tavannut oikeaa isäänsä eikä kukaan usko hänen tarinoitaan kuuluisasta isästä tai hänen väittettään siitä, että eräänä päivänä hänkin lentää. Kaverit nauravat hänelle – hän vain kaatuilee kaiken aikaa! Nyt Nikon on todistettava, että he ovat väärässä…
Niko unelmoi lentävänsä isänsä lailla ja käy salaa harjoittelemassa lentämistä ja saa vahingossa sudet kannoilleen. Niko tuntee olevansa syyllinen susien hyökkäykseen laumansa rauhalliseen kotilaaksoon ja päättää karata kotoa ja suunnata kohti Korvatunturia.
Niin alkaa epätoivoinen ja vaarallinen retki villin erämaan ja jäisten myrskyjen halki isää etsimään. Niko haluaa löytää tuntemattoman isänsä varttuakseen itsekin suureksi lentäjäsankariksi.
Matkallaan kohti joulupukin tukikohtaa, Niko saa vihiä Mustan Suden ja tämän pahamaineisen joukkion salakavalasta suunnitelmasta tuhota kuuluisat Lentojoukot ja ottaa niiden paikka.
Nikon kumppaneina sankarillisella matkalla isän löytämiseksi ja joulun pelastamiseksi on hänen uskollinen ystävänsä ja otto-isänsä Julius, kömpelö liito-orava, joka on aina vaalinut ja tukenut pojan unelmaa.
Julius tietää, että hänen täytyy taivutella Niko palaamaan kotilauman turviin, mutta hänen suureksi närkästyksekseen seuraan liittyy nuori ja räväkkä, laulutaitoinen lumikko, Wilma, joka oikeasti tietää tien Korvatunturille.
Kolmikko kohtaa monia haasteita uhkarohkealla retkellään, mutta Nikoa odottaa kaikista suurin haaste, kun hänen täytyy valita unelmiensa elämän ja rakastamansa perheen välillä.

Julkaisuvuosi:
2008
Pituus:
83 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi, Tanska, Irlanti, Saksa
Ohjaus:
Kari Juusonen, Michael Hegner
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Olli Jantunen (Niko), Hannu-Pekka Björkman (Julius), Vuokko Hovatta (Wilma), Minttu Mustakallio (Essie), Vesa Vierikko (Musta Susi), Jussi Lampi (Räyskä), Risto Kaskilahti (Rimppa), Juha Veijonen (Raavas), Puntti Valtonen (Hirvas), Elina Knihtilä (Oona, Nikon äiti), Tommi Korpela (porolauman johtaja)
Nimi ruotsiksi:
Niko - på väg mot stjärnorna
En renkalv ger sig ut för att söka efter sin pappa, en av jultomtens flygande renar. Med på vandringen är hans vän, ekorren Julius. En flock vargar har också tänkt sig till jultomtens fjäll, och det dröjer inte länge innan deras vägar korsas. Strapatserna blir många och vargarna är hela tiden hack i häl. Det efterlängtade mötet med pappan blir dock inte som Niko tänkt sig, och han inser att ibland finns det man söker på väldigt nära håll. En välgjord animerad film om att söka sin identitet, om vikten av att tro på sig själv och betydelsen av nära vänner.