keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Johann Wolfgang von Goethe oli saksalainen yleisnero ja kulttuuripersoona, jonka nimi on monille tuttu. Nuoren Wertherin jäljillä on elokuva, jonka pohjana on saksalaisen Ulrich Plenzdorfin kollaasiromaani ja näytelmä Nuoren W:n uudet kärsimykset (1972). Se puolestaan sai inspiraationsa Johan Wolfgang von Goethen klassikkokirjasta Nuoren Wertherin kärsimykset (1774).

1.  Tutustukaa Goetheen ja hänen tuotantoonsa Wikipedian avulla. Millainen mielikuva tästä saksalaisesta ajattelijasta ja valtiomiehestä syntyy? Goethe tunnetaan valistusaikaan mutta myös romantiikan aikaan liittyvästä ajattelustaan ja toiminnastaan. Tästä voit lukea lisää mm. Jyväskylän yliopiston Koppa-sivuilta.

2. Goethen klassikkoa Nuoren Wertherin kärsimykset (1774)  pidetään erityisesti romantiikan ajan ilmentymänä. Lisätietoa klassikosta löydätte mm. Wikipediasta. Teoksen voi lukea saksaksi ja englanniksi Gutenberg-projektin teoksena. Tutustukaa myös Markku Soikkelin tekstiin "Kauhean rakkauden kauneudesta".

  • Miten Johann Wolfgang von Goethen teos Nuoren Wertherin kärsimykset näkyy Lampelan elokuvassa Nuoren Wertherin jäljillä?