keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalipaketin tarkoituksena on tutustuttaa oppilaat suomalaisen elokuvan historiaan, elokuvaan suomalaisen identiteetin rakentajana, komediaan lajityyppinä sekä elokuvamusiikin merkitykseen komediassa.  

Puupää –elokuvasarjan elokuvat nousivat koko kansan suosioon ja ovat olleet tunnettuja kautta Suomen ainakin vanhemman väestön keskuudessa. Elokuvat ovat olleet myös erityisesti suosittuja nostalgian vuoksi. Elokuvien avulla näkee välähdyksiä 1950–luvun Helsingistä sekä suomalaisesta elämänmenosta siihen aikaan. Pekan ja Pätkän kommelluksia seuraamalla huomaa asioita, jotka ovat toisin nyky-Suomessa. Pekka ja Pätkä johdattavat katsojan huumorin, tapojen, ammattien ja käyttäytymismallien maailmaan, jotka poikkeavat siitä, mitä olemme tottuneet näkemään ja kohtaamaan.

Oppimateriaalipaketin avulla oppilas oppii työstämään elokuvaa eri menetelmillä kuten väittelyllä, keskustelulla, draamalla, piirtämällä sekä musiikin kuunteluharjoitteilla. Kulttuurinen osaaminen ja monilukutaito ovat osaamiskokonaisuuksia, jotka kantavat läpi oppimateriaalipaketin.

Oppimateriaalipaketti tukee monia perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisia osaamiskokonaisuuksia. Tämän elokuvan oppimateriaalipaketin tehtävät liittyvät seuraaviin kokonaisuuksiin: 


Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu
Monilukutaito
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Työelämätaidot ja yrittäjyys