keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Pussikaljaelokuva

Oppimateriaalin teemoja: keskeiset hahmot, elokuvasta kirjaksi, puhekielisyys, alkoholismi, nuoret ja alkoholi, ystävyys.

Synopsis: Pussikaljaelokuva on positiivinen tarina yhteiskunnan laitamilta. Tapahtumat sijoittuvat Helsingin Kallioon ja ne seuraavat syrjäytymisen kynnyksellä olevia tarinan henkilöitä yhden kesäisen vuorokauden ajan. Elokuvan päähenkilö, Marsalkka, on jämähtänyt nuhjuiseen kotiinsa. Lihi ja Henninen houkuttelevat Marsalkan ulos ja väsyneen vastustuksen jälkeen Marsalkka huomaa heidän viettävän kuumaa kesäpäivää puistossa maailmaa ihmetellen. Kolmikko törmää päivän aikana nuorisolaisiin, rutjakkeisiin ja huumorintajuttomiin poliiseihin. Päivä kestää aikaisesta aamusta illan sateen tuomaan murheen alhoon. Lopulta kuitenkin auringon taas noustessa on aika herkistyä ja katsoa ystävyyttä syvälle silmiin.

Elokuva perustuu Mikko Rimmisen Pussikaljaromaani-kirjaan.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM / MA Leena Maria Heikkola.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 17.5.2022.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Pussikaljaelokuva

Tilattavissa elokuvateatteriin

Elokuvan päähenkilö, Marsalkka, on jämähtänyt nuhjuiseen kotiinsa. Lihi ja Henninen houkuttelevat Marsalkan ulos ja väsyneen vastustuksen jälkeen Marsalkka huomaa heidän viettävän kuumaa kesäpäivää puistossa maailmaa ihmetellen. Kolmikko törmää päivän aikana nuorisolaisiin, rutjakkeisiin ja huumorintajuttomiin poliiseihin. Päivä kestää aikaisesta aamusta illan sateen tuomaan murheen alhoon. Lopulta kuitenkin auringon taas noustessa on aika herkistyä ja katsoa ystävyyttä syvälle silmiin.

Elokuva perustuu Mikko Rimmisen Pussikaljaromaani-kirjaan. Pussikaljaelokuva kertoo kolmen nuoren aikuisen elämästä ja ystävyydestä sekä heidän ympärillään tapahtuvista ilmiöistä Helsingin Kallion kaupunginosassa.

Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
80 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Ville Jankeri
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Eero Milonoff, Jussi Nikkilä ja Ylermi Rajamaa.