keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Nykypäivänä Internet on enenevässä määrin sosiaalinen väline. Se on keino tavata uusia ihmisiä ja ystävystyä. Virtuaaliset ystäväkirjat, sosiaalinen verkottuminen ja verkkoyhteisöllisyys tarjoavat mahdollisuuksia pelata omalla identiteetillä, ilmaista itseään ja etsiä paikkaansa yhteiskunnassa. Lisäksi Internet mahdollistaa jokapäiväisen elämän ja kokemusten jakamisen myös sellaisten tuttavien ja ystävien kanssa, joita ei ole koskaan tavannut kasvotusten.

  • Pohdi Miten Internet vaikuttaa olemassa oleviin ystävyyssuhteisiin? Mieti Rat King -elokuvan kautta kysymystä alla olevasta listasta valitsemistasi kahdesta näkökulmasta:

             – ystävyyden vahvistaminen

             –  ystävyyden syventäminen

             –  ystäväpiirin ulkopuolelle jättäminen

             –  kiusaaminen

             –  valheellinen identiteetti

  • Miten erilaista tai samanlaista ystävyys on virtuaalisten ja arjessa fyysisesti läsnäolevien ystävien välillä? Hahmota eroavaisuuksia taulukon avulla. Kirjoita taulukon vasempaan sarakkeeseen asioita, jotka määrittävät fyysisesti arjessa rakentunutta ystävyyttä. Oikeaan sarakkeeseen miten samat asiat toteutuvat internetissä.
  • Miten ystävyys rakentuu internetissä? Millaisista vaiheista ystävyyden rakentuminen koostuu? Rakenna artikkelin kautta kuva nettitutustumisen polusta. Miten ystävyys syntyy Internetissä, entä arjessa (mm. koulussa, harrastuksissa, naapurustossa)? Millainen suhde Rat Kingin Jurilla on luokkakavereihinsa?

Lue juttu Nettitutusta tosiystäväksi MLL:n sivuilta 

Lue Pauliina Tuomen artikkeli Digital Pioneers –kirjasta (pdf ilmainen ladattava)