keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Salaisuuksien illallinen

Oppimateriaalin teemoja: Sekä elokuvan että oppimateriaalin ykkösteema on älypuhelimiin liittyvä sosiaalinen muutos. Lisäksi materiaalisssa käsitellään elokuvan teemojen mukaisesti homofobiaa, sekä vanhempien ja nuorten seksiin liittyvää komminokointia.

Elokuva liikkuu selvästi suunnilleen oppilaiden vanhempien ikäluokan näkökulmassa, joten materiaali korostaa sukupolvinäkökulmia ja kysyy monessa kohtaa miltä samat asiat näyttävät oppilaiden silmin.

Oppimateriaali on suunnattu toisen asteen oppilaitoksiin, mutta sitä voi soveltaa myös yläkouluissa.

Synopsis: Seitsemän vanhaa ystävystä kokoontuu saman illallispöydän ääreen. Illan aikana he päättävät olla täydellisen avoimia, laittaa puhelimet ruokapöydälle ja jakaa jokaisen tekstiviestin, sähköpostin ja puhelun sisällön toistensa kanssa. Käy ilmi, että jokaisella on jotain salattavaa – ja illan mittaan salaisuudet alkavat paljastua. Tasapaino järkkyy ja ystävyydet joutuvat koetukselle. Italiassa jättihitiksi osoittautunut elokuva Perfetti sconosciuti on hykerryttävän osuva kuvaus ystävyydestä, rehellisyydestä ja valkoisista valheista. (Lähde: Cinema Mondo)

Oppimateriaalin on laatinut FM Myrtti Lehtinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 12.5.2017.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Salaisuuksien illallinen

Seitsemän vanhaa ystävystä kokoontuu saman illallispöydän ääreen. Illan aikana he päättävät olla täydellisen avoimia, laittaa puhelimet ruokapöydälle ja jakaa jokaisen tekstiviestin, sähköpostin ja puhelun sisällön toistensa kanssa.

Alkuperäinen nimi:
Perfetti sconosciuti
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
97 min.
Levittäjä:
Oy Future Film Ab
Tuotantomaa(t):
Italia
Ohjaus:
Paolo Genovese
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher, Kasia Smutniak