keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Mokichi ja hänen kyläläisensä ilmentävät syytä, miksi osa japanilaisista tunsi vetoa kristinuskoon: kun luokkayhteiskunnassa heidän kaltaisensa köyhät talonpojat olivat pahnanpohjimmaisia ja koko elämä oli rankkaa työtä ja veronmaksua paikallishallitsijalle, oli lohdullista kuulla sanomaa, joka antoi heille arvon ihmisinä ja lupasi paremman elämän tuonpuoleisessa. Mokichi kuoleekin uskoen, että hän pääsee nyt Paradaisoon, paratiisiin.

1. Miksi kyläläiset kokevat kristinuskon omakseen? Mikä saa heidät harjoittamaan sitä siitäkin huolimatta, että se asettaa heidät hengenvaaraan? 

Kichijiro toimii jesuiittojen oppaana heidän matkallaan Japaniin. Hän väittää olevansa kristitty, mutta lipsahtaa aina toimimaan Inouen hyväksi ja anoo Rodriguesia toimittamaan synninpäästön tämän tästä. Kichijiroa näyttelevä Yosuke Kubozuka näkee hahmonsa hyvin modernina: ”USAssa ennakkonäytösten jälkeen minulta kysyttiin kohtauksista, joissa Kichijiro astuu aina käskettäessä päättäväisen oloisesti Kristuksen kuvan päälle. Monet amerikkalaiset sanoivat, että he tekisivät luultavasti saman samassa tilanteessa. Hän on humaani juuri heikkoutensa takia. Scorsese ei koskaan antanut minulle ohjetta siinä, onko Kichijiro todella uskovainen vai teeskenteleekö hän vain. Kichijiro on yksinkertainen ja hieman typerä, eikä ymmärrä nähdäkseni juurikaan kristinuskoa, mutta haluaisi silti olla kristitty.”

2. Keskustelkaa Kichijirosta: teeskenteleekö hän vain pelastaakseen nahkansa ja myydäkseen kristityt hallitsijoille, vai onko hänen anomisensa synninpäästöstä todellista?

3. Mitä elokuva ilmentää uskosta ja epäuskosta?

Kubozukan lainaukset: Foreign Correspondents Club Japan –pressitilaisuus, 12.1.2017,  keskustelumoderointi Karen Severns.