keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: näyttelijäntyön analysointi, romanttinen komedia, perhesuhteet, kapellimestarin työ ja klassinen musiikki, elokuvan markkinointi, kirjasta elokuvaksi 

Synopsis: Kolmikymppinen toimittaja, itsenäinen ja urbaani Emma lähetetään ilman ennakkovaroitusta haastattelemaan huippukapellimestari Joel Abrahamssonia. Haastattelusta tulee täysi katastrofi, mutta sen aikana Emma huomaa yllättäen ihastuvansa Joeliin – viikossa hän on korviaan myöten rakastunut. Emma ei olisi kuitenkaan voinut kuvitella, että muutaman viikon kuluttua hän asuu maalla vanhassa talossa kaksin Joelin dementoituneen, mutta temperamenttisen äidin kanssa Joelin reissatessa maailmalla konsertista toiseen. Eikä aikaakaan kun Emma huomaa myös olevansa raskaana… (Lähde: www.finnkino.fi)

Sooloilua -elokuva perustuu Katja Kallion romaaniin Sooloilua. Monien elokuvien taustalla on ensin menestynyt romaani, joka sittemmin työstetään elokuvaksi. Sopikaa ryhmässä, että osa opiskelijoista lukee ennen elokuvan katsomista Kallion kirjan Sooloilua ja osa ei. Keskustelkaa siitä, miten lukukokemus vaikuttaa elokuvan vastaanottoon. Vai vaikuttaako se? 

Oppimateriaali on suunnattu lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Marjaana Mitikka.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu 16.7.2014.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Sooloilua

Sooloilua on draamakomedia kolmikymppisestä toimittajasta Emmasta, joka odottamattaan rakastuu haastattelemaansa huippukapellimestari Joel Abrahamssoniin. Tunne on molemminpuoleinen – mutta myös sen seuraukset yllättävät molemmat. Sooloilua on tarina odottamattomasta rakkaudesta, ystävyydestä ja perheestä.

Julkaisuvuosi:
2007
Pituus:
100 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Nordisk Film Theatrical Distribution
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Lauri Nurkse
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Saija Lentonen, Kari-Pekka Toivonen, Kristiina Elstelä
Nimi ruotsiksi:
Solospel