keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Näyttelijä, käsikirjoittaja, elokuvaohjaaja Xavier Beauvois’n esikoiselokuva, Cannes’ssa palkittu N’oublie pas que tu vas mourir valmistui vuonna 1995. 15 vuotta myöhemmin varsinainen kansainvälinen menestys tuli elokuvalla Jumalista ja ihmisistä (2010), joka voitti Cannes’ssa Grand Prix –palkinnon. Suojelijat on Beauvois’n seitsemäs pitkä elokuva, joka sai maailmanlaajuisen ensi-iltansa Toronton kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Elokuva alkaa vuodesta 1915 ja kertoo tarinaa ensimmäisen maailmansodan alusta sodan loppuun keskittyen yhden perheen  – etenkin perheen naisten – elämään ja työhön miesten ollessa rintamalla.

Elokuvan tuottaja Sylvie Pialat lähetti Beauvois’lle Ernest Pérochonin romaanin Les Gardiennes viisi vuotta sitten. Beauvois ei kuitenkaan heti lukenut romaania, vaan tarttui siihen vasta myöhemmin. Viimein sen luettuaan hän kiinnostui tarinasta, etenkin sen naissankareista.

Ernest Pérochon (1885 – 1942) oli puolestaan ranskalainen kirjailija, joka voitti Prix Goncourt -palkinnon Nêne-tarinallaan maatilasta ja naisista. Samaan teemaan hän palasi romaanissaan Suojelijat. Hän oli alun perin opettaja, mutta vuonna 1921 hän omistautui kirjoittamaan runoja, romaaneja ja lasten kirjallisuutta. Suojelijat julkaistiin vuonna 1924.

  • Ota selvää historiallisesta ajanjaksosta, johon sekä romaani että elokuva sijoittuvat: Ranska ja Saksa ensimmäisessä maailmansodassa.
  • Miten tarkkaan elokuva sijoittaa tarinansa tiettyyn aikaan ja paikkaan: mitä eri keinoja käyttäen elokuva kertoo tästä historiallisesta ajanjaksosta?