keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ihmissuhteet ja hyvinvointi

1. Tutustukaa MLL:n Nuortennetin Mielen hyvinvointi -tekstiin, ja pohtikaa sen kautta Bradyn yleistä hyvinvointia. Miten Brady ponnistelee eteenpäin uudessa, haastavassa tilanteessa? Miten taas Bradyn tyytymättömyys omaan elämäntilanteeseen näkyy hänestä ulospäin? Miten ympärillä olevat ihmiset reagoivat Bradyn muuttuneeseen tilanteeseen? Onko elokuvassa kohtauksia, joissa Bradyn vointi huolestuttaa erityisesti?

2. Pohtikaa myös miten itse reagoisit vastaavassa tilanteessa, jossa asiat muuttuisivat yhtäkkiä ja joutuisit miettimään elämällesi uuden suunnan.

3. Palatkaa vielä elokuvaan, ja asettakaa itsenne Bradyn ystävän asemaan. MLL Nuortennetin listauksen pohjalta neuvoja Bradylle, miten hän voisi kohentaa vointiaan ja parantaa elämäntilannettaan. Tunnistaako Brady itse omat hyvät puolensa ja osaamisalueensa? Vaikka Brady toteuttaakin unelmaansa hevoskouluttajana ja rodeoratsastajana, onko hänellä muita taitoja, joita hän voisi hyödyntää? Minkälainen työ omasta mielestäsi sopisi Bradylle?

4. Muistelkaa, miten elokuvassa Bradyn läheiset ystävät tukevat häntä, tai vastavuoroisesti yrittävät saada Bradya palaamaan työnsä pariin. Miten kuvailisit heidän välistä ystävyyttään? Uskaltaako Brady puhua läheisilleen mieltään vaivaavista asioista? Entä kuunteleeko Brady ennemmin ystäviään vai itseään?

Itsetunto

5. Tutustukaa MLL Nuortennetin Hyvä minä -tekstiin. Pohtikaa sen pohjalta, minkälaiset asiat ovat Bradylle elämässä tärkeitä ja minkälaisia asioita Brady arvostaa elämässään. Minkälaista apua ja tukea Brady saa muuttuneeseen tilanteeseensa, miten taas Brady yrittää itse edesauttaa tilannettaan? Muuttuuko Brady jotenkin ihmisenä elokuvan aikana, onko hän edelleen sama ihminen elokuvan lopussa kuin mitä hän on elokuvan alussa?

6. Pohtikaa lopuksi minkälaisissa asioissa olette itse hyviä ja minkälaisia asioita arvostatte elämässänne. Ovatko ystävät ja perhe itsellesi tärkeitä vai arvostatko menetystä opinnoissa tai unelmien työpaikkaa? Muistuuko mieleenne hetkiä elämästänne, jolloin olette olleet pettyneitä tai surullisia, ja miten selvisitte tästä hetkestä eteenpäin?