keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

1. Miten elokuvan alussa kuvaillaan Lappia? Millainen paikka sotien jälkeinen Lappi oli? Entä miten ihmiset siellä elivät? Mitä tarkoittaa ”omavaraistalous”?

2. Millaisia olivat elokuvan sähkömiesten työpäivät? Eläydy yhdeksi elokuvan työntekijöistä ja kirjoita päiväkirja yhden työpäivän ajalta. Voit miettiä seuraavia asioita:

Kuinka kauan olet ollut pois kotoa? Millaista työ on? Mistä puhelette muiden kanssa, ja millainen henki ryhmässä on? Mitä syötte? Mistä löydätte yösijan, ja millaista siellä on?

3. Miten lausahdus ”huomenna on paremmin kun vain teet töitä” kuvaa sähköistämisen aikaa? Päteekö se mielestäsi vielä tänään?

4. Kuvittele, että olet pitämässä patoprojektiin liittyvää tiedotustilaisuutta, ja sinun pitää vakuuttaa alueen ihmiset padon rakentamisen hyödyistä. Laadi lyhyt puhe, jossa koitat voittaa kuulijat padon puolelle.

Voit myös kuvitella olevasi jokivarren asukas, joka tahtoo jatkaa joen käyttöä ja elämäänsä kuten siihenkin asti. Millaisen puheenvuoron silloin pitäisit?

5. Lue tutkimuksesta, jossa käsiteltiin vesivoiman rakentamista saamelaisten kannalta. Mitä vaikutuksia tekstissä käsitellyillä Kemijoki Oy:n vesivoimaprojekteilla oli? Mitkä ovat tutkimuksen tekijöiden mielestä valtion ja sähköyhtiön vastuut?