keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

1. Elokuvan alussa kerrotaan, että tämä on propaganda-elokuva rauhan puolesta. Miten määrittelisitte propagandan? Miten propaganda mielestänne näkyi elokuvassa? Millaisen viestin elokuva pyrki lähettämään? Millaisia asioita elokuva mielestänne ajoi? Keskustelkaa aiheesta ryhmissä tai luokan kesken.

Propagandan määrittelyä löytyy esim. Otavan opiston oppimateriaalista.

2. Listatkaa elokuvia, joissa on mielestänne vahva sanoma. Tällä tarkoitetaan sitä, että elokuva pyrkii ajamaan jotain asiaa ja saamaan katsojat puolelleen.
Miettikää mitä asiaa listaamanne elokuvat ajavat? Millä tavalla elokuvien sanoma välittyy? Jakakaa listaamianne elokuvia ja niiden viestejä luokan kesken.

3. Weather Underground julisti sodan Yhdysvaltain hallintoa vastaan ja ajoi rauhan ja tasa-arvon sanomaa pommi-iskuilla. Helsingin Sanomien elokuvakriitikko Miska Rantanen kirjoittaa arviossaan War/Peace -dokumentista: ”Alkuplanssin mukaan elokuva on propagandaelokuva rauhan puolesta. Se on kiusallisessa ristiriidassa sen kanssa, että Weathermenin iskuissa kuoli ihmisiä ja näillä teoilla lietsottiin pelkoa ja tuhoa.”
Lukekaa Rantasen arvio elokuvasta kokonaisuudessaan.
Kohteliko elokuva päähenkilöitään mielestänne liian ymmärtävästi?  Millaisia ajatuksia Weather Undergroundin toiminta teissä herättää? Keskustelkaa aiheesta.