keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ohjeita elokuvan katsomiseen ja oppimateriaalin käyttämiseen

Katsoessasi pidä mielessä, että elokuva on suunnattu ennen kaikkea yhdysvaltalalaiselle yleisölle, ja siinä esitellään asioita, jotka ovat tekijän mielestä ratkaisevasti eri tavalla kuin Yhdysvalloissa tällä hetkellä. Kiinnitä huomiota seikkoihin joita Moore erityisesti nostaa esille, ja koita päätellä mitä ne kertovat siitä miten asiat USA:ssa ovat. Tarkkaile myös Mooren argumentteja ja mieti, mitä tai ketä vastaan hän argumentoi. Mitä muuta mieltä kulloinkin esillä olevasta asiasta voisi olla?

Katsottuasi elokuvan mieti vielä millainen kuva dokumentissa annettiin Euroopasta. Entä USA:sta? Vastaavatko ne omia kokemuksiasi, ja vahvistiko se tai haastoiko se ennakkokäsityksiäsi jostain asiasta?

Voitte katsoa koko elokuvan ja vastata kysymyksiin, tai katsoa vain osan käsiteltävistä maista. Jokaisen kohdan lopussa on yksi mahdollinen väittämäpari, jota voi käyttää väittelyn pohjana. Niitä voi käsitellä yksitellen, tai käydä kaikki läpi; tällöin luokka voi jakautua aiheittain ryhmiin/pareihin, joiden jäsenten kannat käsiteltävään asiaan arvotaan. Jokainen saa miettiä 5 tai 10 minuuttia argumentteja väitteensä puolesta, ja lopulta ne esitellään luokan edessä. Lopuksi voidaan äänestää, mitä mieltä muu luokka on. Näin käydään jokaisen aihe läpi.