keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Tervetuloa takaisin koulukinonäytöksiin!

Juha-Matti Tammela alustaa 007 No Time To Die -elokuvan koulukinonäytöstä.

Pitkän pandemia-ajan jälkeen on jälleen aika laajentaa oppimisympäristöjä myös elokuvateatteriin.

Mallia näyttää Suomen ensimmäinen koulukinokoulu Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio (MAYK), jonka yli sata opiskelijaa näki 007 No Time to Die -elokuvan Finnkinon Tennispalatsissa marraskuussa. Elokuvaa hyödynnetään äidinkielen ja kirjallisuuden, S2:n sekä englannin ja kuvataiteen opetuksessa – kunkin oppiaineen näkökulmasta. MAYK:n suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja ja koulukinokoulukoordinaattori Juha-Matti Tammela kertoo elokuvan innoittaneen opiskelijat mitä moninaisempiin keskusteluihin nais- ja mieskuvasta dna-pohjaisen joukkotuhoaseen realistisuuteen ja teknologian mahdollisuuksiin.
”Opiskeluympäristö muuttuu moniaistilliseksi, laajaksi ja kaikin puolin innostavaksi! Koronasulkujen jälkeisessä maailmassa mikään ei voita tunnetta saada kokea yhdessä, iloita, keskustella ja oppia koulun tilojen lisäksi elokuvateatterissa!” Tammela muistuttaa.

Elämyksellisen oppimisen äärellä on selvästi ollut kaipuuta ympäri Suomen. Myös Joensuussa koululaisryhmät ovat palanneet elokuvateatteriin, ja koululaisnäytökset ovat jo sujuneet lähes normaalijärjestelyin kertoo Savon Kinojen Anne Nupponen. Suosiossa ovat olleet erityisesti kotimaiset elokuvat kuten Peruna ja Tunturin tarina.

Tällä hetkellä koulujen retket ja kulttuurivierailut ovat taas mahdollisia monilla paikkakunnilla koronaohjeistusten puitteissa. Muista tarkistaa oman paikkakuntasi tilanne ja ohjeistukset.

Elokuvateatterit ympäri Suomen järjestävät koulukinonäytöksiä tilauksesta. Lue tarkempia ohjeita täältä.