keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: James Bond -elokuvasarja, kirjailija Ian Fleming, elokuvamusiikki ja tunnuskappaleet, näyttelijät ja henkilöhahmot, naiskuva ja mieskuva.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, oppikirjailija FL Juha-Matti Tammela.

Oppimateriaalin on tuottanut ja toimittanut Koulukino.

007-oppimateriaali on suunniteltu siten, että sitä voi hyödyntää 007 No Time to Die -elokuvan lisäksi minkä tahansa muun James Bond -elokuvan yhteydessä.

Oppimateriaali on jaettu oppiainekohtaisiin alasivuihin, jotka sisältävät vaihtelevan määrän tehtäviä, joista valtaosa on luovia. Osa tehtävistä on oppimateriaalissa useammin kuin kerran, sillä tehtävän toteutustavasta riippuen se voi sopia useisiin oppiaineisiin. Saman tehtävän sijoittaminen oppimateriaalissa eri oppiaineiden välille mahdollistaa myös saman tehtävän työstämisen eri oppiaineiden tunneilla.

Suomen kielen ja kirjallisuuden tehtävissä on myös ylioppilaskirjoituksiin valmentavia luku- ja kirjoitustaidon tehtäviä, essee-, vertailu- ja analyysitehtäviä, joissa aineistot ovat enimmäkseen audiovisuaalisia mutta myös Ian Flemingin romaaneja, novelleja ja auditiivisina aineistoina Bond-musiikkia ja sanoituksia, joiden tarkastelu on helpointa kirjoitettuina teksteinä.

Oppimateriaali on laaja, joten sen tehtävistössä riittää aineksia myös esimerkiksi Lukion tai peruskoulun elokuvakurssin tai -opintojakson tekemiseen. Toki tehtäviä voi poimia myös soveltuvin osin eri opintojaksoihin ja kursseihin. Peruskoulussa James Bondin tarjoama maailma voi taipua myös ilmiöopetukseen, jos valitsee Bond-elokuvat ikärajojen mukaan.

Lisätietoa James Bondin hahmosta sekä Bond-elokuvien nais- ja mieskuvasta löytyy 007 Skyfall-oppimateriaalista.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

007 No Time to Die

Elokuvassa 007 No Time To Die Bond on jättänyt aktiivipalveluksen ja nauttii rauhallisesta elämästä Jamaikalla. Sitä ei kuitenkaan kauaa kestä, sillä hänen vanha ystävänsä Felix Leiter CIA:sta pyytää apua. Siepatun tutkijan pelastustehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi ja vie Bondin vaarallisella teknologialla aseistautuneen mysteeririkollisen jäljille.

Alkuperäinen nimi:
No Time To Die
Julkaisuvuosi:
2021
Pituus:
164 min.
Kielet:
Levittäjä:
SF Studios
Tuotantomaa(t):
Yhdysvallat, Iso-Britannia
Ohjaus:
Cary Joji Fukunaga
Käsikirjoitus:
Neal Purvis, Robert Wade, Cary Joji Fukunaga, Scott Z. Burns & Phoebe Waller-Bridge
Näyttelijät:
Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Billy Magnussen, Ana de Armas, Rory Kinnear, David Dencik, Dali Benssalah, Jeffrey Wright, Ralph Fiennes Tuottajat: Michael G. Wilson & Barbara Broccoli
Nimi ruotsiksi:
007 No Time To Die
I No Time To Die har Bond lämnat sin tjänst och njuter av ett lugnt liv på Jamaica. Det blir dock kortvarigt när hans gamla vän Felix Leiter från CIA dyker upp och ber om hjälp. Uppdraget att rädda en kidnappad forskare visar sig bli mer förrädiskt än väntat.

007 Skyfall

Alkuperäinen nimi:
007 Skyfall
Julkaisuvuosi:
2012
Pituus:
144 min.
Levittäjä:
SF Film Oy
Tuotantomaa(t):
Ohjaus:
Sam Mendes
Käsikirjoitus:
Nimi ruotsiksi:
007 Skyfall