keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

8 päivää ensi-iltaan

Oppimateriaalin teemoja: teatterimaailma, Romeo ja Julia, William Shakespeare, nuorisokulttuurit, elokuvatähteys

Synopsis: Maailman tunnetuimman rakkaustarinan, Romeon ja Julian ensi-iltaan on aikaa kahdeksan päivää. Juliaa esittävä Noora (Iina Kuustonen) loukkaantuu, ja sijaiseksi pestataan näytelmän kuiskaaja Vilma (Laura Birn), joka kantaa taakkanaan menneisyyden kokemusten kasvattamaa lavakauhua. Asia mutkistuu entisestään kun Vilma ihastuu vastanäyttelijäänsä Lauriin (Mikko Leppilampi) Nooran tehdessä kaikkensa, ettei Vilman ja Laurin yhteispeli onnistuisi lavalla tai sen ulkopuolella. Noora haluaa takaisin näyttämölle hinnalla millä hyvänsä.  Vilmalla on kuitenkin kulisseissa ystäviä gooteista kummituksiin, jotka yrittävät kaikin tavoin auttaa häntä voittamaan itsensä ja pelkonsa, niin esiintymisessä kuin rakkaudessakin. 
 
Oppimateriaalin tehtävät sopivat yläkoulun 9. luokan, lukion ja ammatillisten oppilaitosten tunneille mm. äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen. 
 
Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja viestinnän opettaja Marjaana Mitikka.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu 30.6.2014.
 
 
 
 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

8 päivää ensi-iltaan

Maailman tunnetuimman rakkaustarinan, Romeon ja Julian ensi-iltaan on aikaa kahdeksan päivää. Juliaa esittävä Noora (Iina Kuustonen) loukkaantuu, ja sijaiseksi pestataan näytelmän kuiskaaja Vilma (Laura Birn), joka kantaa taakkanaan menneisyyden kokemusten kasvattamaa lavakauhua. Asia mutkistuu entisestään kun Vilma ihastuu vastanäyttelijäänsä Lauriin (Mikko Leppilampi) Nooran tehdessä kaikkensa, ettei Vilman ja Laurin yhteispeli onnistuisi lavalla tai sen ulkopuolella. Noora haluaa takaisin näyttämölle hinnalla millä hyvänsä.

Vilmalla on kuitenkin kulisseissa ystäviä gooteista kummituksiin, jotka yrittävät kaikin tavoin auttaa häntä voittamaan itsensä ja pelkonsa, niin esiintymisessä kuin rakkaudessakin.

Alkuperäinen nimi:
8 päivää ensi-iltaan
Julkaisuvuosi:
2008
Pituus:
110 min.
Levittäjä:
FS Film Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Perttu Leppä
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Laura Birn, Mikko Leppilampi ja Timo Lavikainen
Nimi ruotsiksi:
8 dagar till premiär