keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvan näyttämöinä toimivat vuorotellen niin Wienin kuin Zürichin kaupungit. Psykoanalyysin synnyinkaupunkina on pidetty 1800–1900-luvun vaihteen Wieniä, joka oli Budapestin ohella yksi Itävalta-Unkarin pääkaupungeista. Freudin ajan Wien oli kansainvälinen ja taiteellisesti eloisa kaupunki, jossa kukoistivat uudenlainen kuvataide, arkkitehtuuri, musiikki ja kirjallisuus. Merkittävä oli myös kaupungin juutalaisälymystön vaikutus paikalliseen kulttuurielämään. Tähän ryhmään kuuluivat Sigmund Freudin lisäksi myös monet varhaiset psykoanalyytikot.

  • Kiinnititkö elokuvaa katsoessasi huomiota tiloihin, miljööseen tai kuvauspaikkoihin? Tiesitkö, että moni elokuvan kohtaus filmattiin oikeilla tapahtumapaikoilla?  Eräs kuvauspaikka oli Freudin kotimuseo Wienissä. Millainen oli psykoanalyytikon vastaanottohuone? Näkyikö siellä erikoisia huonekaluja tai esineitä? Oletko kenties itse käynyt joskus Wienissä? Tee virtuaalimatka Freudin ajan Wieniin internetin avulla ja selvitä mitä tai keitä seuraavat asiat tai hahmot ovat. Muistele esiintyivätkö ne myös elokuvassa tavalla tai toisella:

o   Sesessionismi, sacherkakku, Thonet-tuoli, Gustav Klimt, Belvederen palatsi, Gustaf Mahler, Schönbrunnin linna, Adolf Loos