keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä

Oppimateriaalin teemoja: erilaisuus, suru, pelko, Aspergerin oireyhtymä, 9/11

Synopsis: Oskar (Thomas Horn) on vakuuttunut, että hänen New Yorkin terrori-iskuissa kuollut isänsä (Tom Hanks) on piilottanut pojalleen viimeisen viestin jonnekin New Yorkiin. Surevasta äidistään (Sandra Bullock) vieraantuneena ja yliaktiivisen mielensä ohjaamana Oskar alkaa tutkia New Yorkin kaupunkia löytääkseen lukon, johon hänen isältään jäänyt salaperäinen avain sopisi. Oskarin taival halki viiden kaupunginosan johtaa hänet vähitellen oman menetyksensä yli suurempaan ymmärrykseen ympäröivästä maailmasta. (www.finnkino.fi)

Elokuvan käsikirjoitus perustuu Jonathan Safran Foerin kirjoittamaan samannimiseen novelliin, jossa 9-vuotias Oskar Schell etsii läpi New Yorkin kaupungin löytääkseen lukon, joka vastaa salaperäistä avainta, jonka hänen syyskuun 11. 2001 hyökkäyksessä kuollut isänsä jätti jälkeensä.

Elokuvaa voi tarkastella eri teemojen kautta, joista voi valita yhden tai vaikka eri ryhmille kullekin omat teemansa. Teemat ovat erilaisuus, suru, pelkojen kohtaaminen ja 11.9.2001 tapahtumat. Tehtävät soveltuvat eri oppiaineisiin (erityisesti yläasteella ja lukiossa esim. äidinkielen, uskonnon tai elämänkatsomuksen etiikan osioihin ja psykologian kursseihin). Materiaaliin on erityisesti opettajaa ajatellen lisätty lyhyesti tietoa Aspergerin oireyhtymästä, surun vaiheista ja peloista. Nämä voi mainiosti antaa myös opiskelijoille tiedonhakutehtäviksi.

Oppimateriaali on suunniteltu yläkouluihin, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut uskonnon ja psykologian opettaja, mediakasvattaja Sari Autio.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä

Oskarin taival halki viiden kaupunginosan johtaa hänet vähitellen oman menetyksensä yli suurempaan ymmärrykseen ympäröivästä maailmasta. Elokuvan käsikirjoituksen on tehnyt Oscar®-voittaja Eric Roth (Forrest Gump, The Insider) Jonathan Safran Foerin ylistetyn romaanin pohjalta.

Alkuperäinen nimi:
Extremely Loud and Incredibly Close
Julkaisuvuosi:
2012
Pituus:
128 min.
Levittäjä:
SF Film Oy
Tuotantomaa(t):
USA
Ohjaus:
Stephen Daldry
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Tom Hanks, Sandra Bullock, Viola Davis, John Goodman, Thomas Horn