keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Listatkaa keskeiset henkilöt paperille. Miettikää, keneen henkilöistä sopivat seuraavat määritelmät (yhteen henkilöön voi sopia useampikin määritelmä): lempeä, sankarillinen, pelastaja, kiusaaja, ujo, rempseä, ymmärtäjä, huvittava, tavallinen, kiihkeä, viisas, tarkkanäköinen, realisti.

Päähenkilö

Millaisia toiveita ja pelkoja päähenkilö Kid Svenskillä on elokuvan alussa? Mitä Kid haluaa? Mitä hän ei halua? Miten Kidin toiveet käyvät ilmi? Mitä Kid häpeää? Mistä Kid on ylpeä?

Elokuvan alussa tuodaan erilaisissa kohtauksissa esille Kidin ja äiti Esterin välisen suhteen tunnelmaa: Kohtaukset tapahtuvat koulussa, jossa äiti on siivoojana, kotona sekä Kidin kaverin pihassa, josta äiti hakee Kidin kotiin. Muistelkaa, mitä kussakin paikassa tapahtuu. Millainen Kidin ja äidin suhde on kohtauksien perusteella? Miten Kid suhtautuu äitiinsä? Miksi? Keksikää uusia kohtauksia, joiden avulla olisi voinut ilmaista samoja tunteita ja asioita.

Elokuvissa päähenkilö käy usein läpi muutoksen, joka ei kuitenkaan tapahdu helposti, vaan vastoinkäymisten kautta.  Miten Kid muuttuu elokuvan aikana? Mihin kaikkiin asioihin ja ihmisiin hänen suhtautumisensa muuttuu?

Muut henkilöt

Ester
Mitä Kidin äiti Ester tavoittelee? Miksi? Muuttuuko äiti elokuvan aikana jollain tapaa? Saavuttaako äiti tavoittelemansa?

Jamppe
Millaisen vaikutelman saitte Jampen hahmosta? Mistä yksityiskohdista vaikutelma syntyi? Miten Jamppe suhtautuu Kidiin? Muuttuko Jamppe elokuvan aikana?

Sirkka, Jampen äiti
Millainen Jampen äiti on? Miten hänen persoonaansa tuodaan esille (esim. henkilön tekojen, puheiden tai vaikkapa toisten henkilöiden kommenttien kautta). Verratkaa Kidin ja Jampen äitiä (ulkoasu, puheet, toiminta)

Elokuvassa on myös Kidin ruotsalainen ystävä ja tämän perhe sekä sukulaisperhe Pohjois-Karjalassa. Mikä näissä henkilöissä jäi eniten mieleen? Mikä näiden merkitys oli?

  • Henkilöiden välillä on usein ristiriitoja ja konflikteja. Keiden välillä elokuvassa on konflikteja? Millaisia? Tehkää henkilöistä kartta, josta ilmenee, millaisia suhteita henkilöiden välillä on. Rakkaussuhdetta ja ihastusta voi merkitä esimerkiksi sydämellä ja vihaa ”salama”-merkillä. Miten konfliktit ratkeavat vai ratkeavatko ne?