keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elämäkerta ja hetki joka muutti elämäsi

 

Elokuvan tarina alkaa Amélien hedelmöittymisestä. Samalla sadasosasekunnilla tapahtui maailmassa paljon muutakin, mutta elokuvan tarina lähtee 
seuraamaan Amélie Poulainia. Amélien elämä käydään läpi erilaisten sattumien kautta. Elokuva etenee nopeasti 1970-luvun alusta 1990-luvun lopulle.  
 
a) Tee oma elämänkertasi. Luonnostele ensin aikajana omasta elämästäsi. Merkitse siihen ne asiat, jotka ovat mielestäsi vaikuttaneet siihen, että sinusta on tullut juuri sinä kaikkine puolinesi. Muitakin ratkaisuja tai vaihtoehtoja tapahtumille on varmasti ollut, mutta janalle syntyvät merkinnät ovat muovanneet sinusta ja elämästäsi juuri sellaisen millaisena itse sen koet. Tee janasta myös kuvallisesti mielenkiintoinen. Liitä siihen valokuvia elämästäsi ja muuta 
kuvallista materiaalia. Käytä värejä. 
 
b) Muistelkaa mikä hetki muutti Amélien elämän? Miksi?  (Amélien elämän muutti hänen omasta mielestään rasia, jonka hän löysi kylpyhuoneensa kaakelin takaa samaan aikaan kuin kuuli prinsessa Dianan kuolemasta. Hän halusi ojentaa rasian sen omistajalle. Tästä alkaa Amélien henkilökohtainen taistelu tehdä maailmasta parempi paikka.)
 
Muistele omaa elämääsi ja poimi hetkiä, joiden uskot muuttaneen elämääsi. Miksi? 
 
c) Keitä kaikkia Amélie ehti ”pelastaa” elokuvan aikana? (sokea, isä, Georgette, Joseph, vihanneskojun poika Lucien, Lasimies) 
 
d) Millaisia keinoja Amélie käytti hyväntahdon lähettiläänä?