keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Hyvää mieltä ja visuaalista mielihyvää

 

Elokuva on hyvin visuaalinen. Siinä on paljon kuvallisia yksityiskohtia ja vitsejä, tunnelmia, kauniita asioita ja se tulvii värejä. Kuvat ovat harkittuja ja niistä jokainen kelpaisi kehyksiin itsenäisenä taideteoksena. Pariisin  Montmartre näyttää elokuvassa enemmän  pariisilaiselta kuin paikan päällä.  Kuvauspaikkojen kaduilta on siivottu autot ja graffitit, mainosjulisteet on vaihdettu värikkäämpiin ja ylikansallisten ketjujen mainokset on poistettu. Katunäkymiä on siis kaunistettu sekä ennen kuvauksia paikan päällä että digitaalisesti jälkikäteen.  
 
a)  Ottakaa selvää Pariisin Montmartren historiasta ja nykypäivästä. Materiaalia löytyy niin verkosta kuin kirjallisuudestakin. Millaisena näyttäytyy todellinen Montmartre? Miten se eroaa elokuvan Montmartresta? 
 
b) Ottakaa selvää mitä tarkoittaa elokuvan ranskalainen nimi Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain. (Amélie Poulainin ihmeellinen kohtalo/satumainen kohtalo) 
 
c) Elokuva saavutti suuren suosion Ranskassa ja Amélie näkyi ensi-illan jälkeen päivittäin niin lehtien sivuilla kuin televisiossakin. Jopa presidentti 
Jacques Chiracin kerrotaan lainanneen kopion elokuvasta ja katsoneen sen Elysée-palatsinsa yksityisteatterissa, jotta selvittäisi Amélien huumaan joutuneiden kansalaistensa ajatuksenjuoksun.
 
Variety-lehti kirjoitti elokuvasta: ”Jos Pariisi tuhoutuisi huomenna ja tosirakkauden resepti katoaisi, arkeologit voisivat rekonstruoida molemmat täydellisesti vain yhdestä Amélien kelasta”.  Kirjoita tämä tosirakkauden resepti – mitä se sisältää?
 
Mieti elokuvia, jotka ovat mielestäsi saavuttaneet samanlaisen aseman jossakin maassa tai ihmisryhmässä. Pohdi myös syitä. 
 
d) Ohjaaja Jeunet halusi tehdä elokuvan, joka saa ihmiset unelmoimaan ja tuottaa hyvää mieltä. Mitä tunteita elokuva sinussa herätti? Hymyilitkö astuessasi ulos elokuvateatterista? Mitkä asiat saivat sinut hyvälle tuulelle? Mitkä asiat koit surullisina tai haikeina? Mitä ajatuksia jäit miettimään elokuvan jälkeen?