keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

1. Keskustelun ja elokuvan kirjallisen analyysin jälkeen jokainen ottaa omat, heti elokuvan katsomisen jälkeen kirjoitetut sanalappunsa esille. Sanojen ja elokuvan näkemisen sekä keskustelun pohjalta tehdään pienelle paperille luonnoksia omaksi kokemuskuvaksi elokuvasta.

2. Oppilaat tulostavat verkosta omaan luonnokseensa liittyvää kuva-aineistoa. Myös kännykkää voi käyttää kuva-aineiston hakemisessa.

3. Seuraavaksi siirrytään työskentelemään suurten, noin A2-kokoisten piirustuspaperien äärelle. Aluksi luonnostellaan paperin väristä mahdollisimman vähän poikkeavan värisellä öljypastelliliidulla. Oppilaat voivat liimata netistä tulostamiaan kuvia tai niiden osia kuvansa osaksi. Työt koostetaan kokonaisuudeksi, omaksi vaikutelmaksi elokuvasta.

Työstämisessä käytetään öljypastelleja, joiden jälkeä voi rikastaa sävyjä sekoittamalla ja pinnan rakennetta muuntelemalla. Viimeisenä vaiheena otetaan mukaan akryylivärit, joita voi käyttää vedellä ohennettuna, jolloin öljypastelli kuultaa akryylin läpi. Peittävänä, kuivana pintana akryylistä taas saa jälkeä, jolla voi yhdistää ja osin peittää kuvaan liitettyjä leikkeitä.

Kuva: Helsingin yliopiston normaalikoulun 9. luokka, kuvataide ja media -kurssi.