keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
Antero Varovainen ja onnenkivi 2023. Kuva: Dãvis Dambenieks. / Art Films production.

Elokuvan Antero Varovainen ja onnenkivi tarinan idea lähti liikkeelle jo kaksi vuosikymmentä sitten. Se pohjautuu edesmenneen kirjailija Jukka Itkosen ja ohjaaja Arto Halosen kokemuksiin ja heidän kirjoittamiinsa teksteihin, joissa vahvoina teemoina ovat erilaisuuden rikkaus, läheisyyden kaipuu, fantasian elintärkeys elämälle sekä arkinen perusonnellisuus.

Itkonen ja Halonen ehtivät työstää elokuvan käsikirjotuksen ihan loppuun asti, mutta Itkonen menehtyi 2021 eikä hän ehtinyt nähdä elokuvaa valmiina. Antero Varovainen ja onnenkivi on julkaistu myös kirjana (Tammi 2023, ISBN 978-951-31-9035-4), jonka kuvituksena on elokuvassakin nähtyjä sarjakuvia ja valokuvia elokuvan kohtauksista.

Lähteet: Petri Julkunen: Jukka Itkonen teki vuosikymmeniä elokuvaa, jota ei koskaan näe – kuolleen lastenkirjailijan kädenjälki ilmestyy vielä kerran valkokankaalle Yle.fi.
artfilmsproduction.com

  1. Antero Varovainen ja onnenkivi on musikaalielokuva, johon musiikin on säveltänyt Tuomas Kantelinen. Kantelin on säveltänyt myös kirjan runoihin perustuvat laulut.

  2. Lukekaa ja tutkikaa Antero Varovainen ja onnenkivi -kirjan runoja. Etsikää runoista loppusointuja ja sanoja, jotka rimmaavat.

  3. Keksikää omia riimipareja ja monen sanan riimijonoja, kuten haava-laava-naava-kaava jne. Yhdistäkää koko luokan keksimät riimit, niin saatte hyvän riimivaraston runojen kirjoittamiseen. Riimisanat voi monistaa kaikille pieneksi riimilehtiseksi.