keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokvan tarina pohjautuu Rene Coscinnyn ja Albert Uderzon sarjakuvakirjaan nimeltä Asterix ja Kleopatra. Elokuvakerronta on visuaalisesti hyvin runsasta, minkä vuoksi ennen elokuvan katsomista voidaan tutustua itse tarinaan lukemalla sarjakuvakirjaa. Vinkki! Toinen vaihtoehto on lukea sarjakuvakirjaa alusta sivulle 15. Kerrotaan miten tarina alkaa ja ennustetaan kuinka tarina etenee ja päättyy. 

Elokuvan tekemisessä on käytetty hyvin paljon sarjakuvamaisia kuvauskeinoja. Tutustukaa ennen elokuvan katsomista sarjakuvailmaisuun. 
Tietoa sarjakuvasta: 
www.kupla.net – kotimainen, löytyy opettajan materiaalia 
www.scottmccloud.com – englanninkieliset sarjakuvasivut 
Hänninen & Kemppinen: Lähtöruutu sarjakuvaan       
McCloud: Sarjakuva, näkymätön taide 
  • Keskustelkaa mitä sarjakuvamaisia kohtauksia tai tehokeinoja elokuvassa käytettiin?  Miten sinä muuttaisit sarjakuvan liikkuvaksi kuvaksi? Suunnitelkaa pienissä ryhmissä lyhyt esitys tai kuvakäsikirjoitus ja lyhyt videokuvausyhden sarjakuvasivun muuttumisesta eläväksi.  
  • Piirtäkää oma sarjakuva.  Aiheena voi olla jokin katsotun elokuvan kohtaus. Piirtämisen jälkeen voidaan vertailla kuinka sarjakuvakirjassa kyseinen kohtaus on toteutettu. Sarjakuvan aihe voidaan valita myös omasta elämästä tai koulupäivän tapahtumista. Kiinnitetään huomio sarjakuvailmaisun tehokeinojen käyttöön. Lopuksi sarjakuvat kerätään luokan yhteiseksi sarjakuvakirjaksi.
  • Sarjakuvahahmot ovat seikkailleet jo kauan valkokankaalla. Batman ja Spiderman eli hämähäkkimies ovat sankareista kenties kuuluisimmat. Mitä muita sarjakuvahahmoja tiedätte tai olette nähneet elokuvana? Keskustelkaa muista sarjakuvien elokuvaversioista. Kuinka sarjakuva mielestänne toimii valkokankaalla?