keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Aya ja noita. Cinema Mondo/Studio Ghibli

Aya ja noita on Naapurini Totorosta ja Henkien kätkemästä tunnetun animestudio Studio Ghiblin ensimmäinen tietokoneanimaationa toteutettu elokuva. Vaikka tyyli poikkeaakin perinteisestä animaatiotekniikasta, on mielikuvitusta kutkuttavia yksityiskohtia pursuileva ja värikäs visuaalinen tyyli kuitenkin tunnistettava. Hakekaa inspiraatiota elokuvan visuaalisesta maailmasta ja toteuttakaa kuvataidetöitä sen pohjalta.

  1. a. Muistelkaa ja keskustelkaa yhdessä, siitä miltä elokuvassa näytti. Millaisia värejä, muotoja, maisemia, miljöitä jne. elokuvassa oli? Kerätkää näistä lista luokan seinälle, taululle yms.

    b. Lähtekää suunnittelemaan omia töitänne poimimalla sanalistasta värejä, aiheita jne. Toteuttakaa työnne valitsemallanne tekniikalla. Kootkaa lopuksi työnne luokan seinälle. Lopputuloksena on teidän luokkanne tulkinta elokuvan visuaalisesta maailmasta!

  2. Muistelkaa miltä noidan talossa näytti. Mitä eriskummallista sieltä oli? Piirtäkää lyijykynillä ja puuväreillä omat versionne noidan talosta. Voitte kuvata talon ulkopuolelta tai valita jonkin sisätilan, esimerkiksi jonkin huoneen. Kootkaa työnne yhteen ja muodostakaa niistä yhteinen noidan talo.

  3. Miltä näytti noidan puutarha elokuvassa? Toteuttakaa oma versionne noidan puutarhasta pulloväreillä.

  4. Oletteko nähneet muita Studio Ghiblin elokuvia? Mitä? Oliko niissä jotain samaa kuin Aya ja noita -elokuvassa?