keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

”Ihmiset ovat aina oikeassa, kun he kertovat mitä ovat tunteneet katsoessaan elokuvaani. Kukaan ei voi kieltää toisen tunteita. Elokuvani syntyvät siinä hetkessä, kun ne heijastuvat katsojan mieleen ja omiin muistoihin,” kertoo Pirjo Honkasalo Indiewire.com –sivuston haastattelussa.

Tehtävä:

Kirjoita Betoniyöstä elokuva-analyysi.

Elokuva-analyysi on erittelevä ja tulkitseva teksti, jonka tavoitteena on selvittää, mistä elokuvassa kaiken kaikkiaan on kyse. Kirjoittaja kertoo, mitä on nähnyt elokuvassa ja mitä päätelmiä on tehnyt näkemästään. Analyysi alleviivaa tosiasian, että erilaiset katsojat tekevät samasta elokuvasta erilaisia päätelmiä. Huomaa, että elokuva-analyysi eroaa elokuva-arvostelusta.

Yhdessä tekstissä ei voi sanoa kaikkea, eikä analyysi ole kokoelma irrallisia, sattumanvaraisia huomioita. Rajaa näkökulmasi käsittelemään jotakin mielestäsi olennaista tai sinua elokuvassa puhutellutta asiaa. Voit käyttää näkökulman rajaamisessa apuna tämän oppimateriaalin eri osioita (ks. esim. "Teemat ja kuvakerronta").

Anlyysissä kerrotaan lukijalle elokuvan perustiedot (nimi, ohjaaja, valmistumisvuosi, laji), kerrotaan sen sisältö eli juoni lyhyesti, esitellään henkiöt ja kerrotaan jotakin elokuvan kuvakerronnasta. Lisäksi siinä käytetään runsaasti viittauksia elokuvaan oman tulkinnan tueksi.