keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: toimintaelokuva, elokuvagenre, tyylikeinot, intertekstuaalisuus, viholliskuvat, genrekritiikki, elokuva-arvostelu

Synopsis:
13-vuotias lappilaispoika Oskari (Onni Tommila) lähetetään vuorokaudeksi metsään suorittamaan kotikylänsä miehuuskoetta. Vuorokauden aikana Oskarin on metsästettävä suuri saalis osoituksena metsästäjän taidoistaan, vain tämän jälkeen Oskari voi seurata ylpeänä isänsä Tapion (Jorma Tommila) jalanjälkiä. Kyläyhteisön usko Oskarin onnistumiseen ei ole vahva.

Samaan aikaan Air Force One on tuomassa Yhdysvaltojen presidenttiä William Moorea (Samuel L. Jackson) valtiovierailulle Suomeen. Lentokone kuitenkin putoaa erämaahan, kun terroristit hyökkäävät presidenttiä kuljettanutta konetta kohden ja niin presidentille alkaa aivan uudenlainen vierailu Suomeen. Oskarin miehuuskoe saa myös toisenlaisen sisällön, kun Oskari löytää Yhdysvaltojen presidentin erämaasta. Parivaljakko yrittää paeta heitä jahtaavia terroristeja ja samalla päästä erämaan armoilta hengissä turvaan. Maailman tunnetuimman miehen kohtalo on 13-vuotiaan suomalaisen pojan käsissä. 

Big Game on Jalmari Helanderin toinen kokopitkä elokuva. Ensimmäinen elokuva Rare Exports sai ensi-iltansa vuonna 2010 ja voitti useita palkintoja Jussi-Gaalassa. 8,5 miljoonaa euroa maksanut Big Game on kaikkien aikojen kallein suomalainen elokuva. Elokuvassa puhutaan suomea ja englantia ja elokuvan levitysoikeudet on myyty laajasti ympäri maailmaa. 

Lajityyppi: Toiminta, seikkailu

Maa: Suomi-Britannia-Saksa

Oppimateriaali on suunnattu 7.-9. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2015. Linkit on tarkistettu 22.3.2015.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Big Game

Tilattavissa elokuvateatteriin

Amerikan presidentin kohtalo on 13-vuotiaan suomalaispojan käsissä tässä 80- ja 90-luvun toimintaelokuville kumartavassa tarinassa.

Alkuperäinen nimi:
Big Game
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
90 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Jalmari Helander
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Ray Stevenson, Felicity Huffman, Jim Broadbent, Victor Garber, Ted Levine