keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
Kuva: Hilary Bronwyn Gayle

Vaikka elokuva perustuu todellisiin henkilöihin ja heidän elämäänsä, on osa sen tapahtumista ja hahmoista fiktiivisiä. Charlize Theronin ja Nicole Kidmanin esittämät uutisankkurit Megyn Kelly ja Gretchen Carlson perustuvat tosielämän ihmisiin. Fanaattinen Fox Newsin kannattaja Kayla Pospisil taas on kuvitteellinen hahmo, joka edustaa elokuvassa useita seksuaalisen häirinnän kohteeksi joutuneita nuoria uutiskanavan työntekijöitä ja perustuu näiden haastatteluihin.

Megyn Kellyn julkaisemassa videossa elokuvan tapahtumia tosielämässä kokeneet henkilöt keskustelevat elokuvan ja todellisuuden rajapinnoista. Kukaan heistä ei ole ollut mukana elokuvan tekemisessä, vaan se on dramatisoitu todellisten tapahtumien, uutisten ja haastattelujen pohjalta.

Joissain kohdissa elokuvan hahmojen tosielämän vastineet pitävät elokuvan tapahtumia totuudenmukaisina ja niiden kuvaamista ja näkemistä voimaannuttavana, mutta toisinaan taas he ovat niistä eri mieltä ja kokevat ne jopa loukkaavina.

1. Pohdintatehtävä
Miltä tuntuisi nähdä itsensä hahmona elokuvassa? Millainen elokuva sinun elämästäsi tulisi? Miltä sinusta tuntuisi katsoa elokuvaa, jossa käsiteltäisiin elämääsi liittyviä kipeitä kokemuksia? Olisitko elokuvassa sankari vai pahis? Mihin elokuvagenreen eli tyylilajiin elämästäsi kertova elokuva kuuluisi?

2. Keskustelkaa siitä, mitä pitää ottaa huomioon, kun tehdään elokuva, joka perustuu todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin. Pitäisikö nämä henkilöt ottaa mukaan elokuvan tekemiseen? Miksi/miksi ei? Saako kenen tahansa elämästä tehdä elokuvan?

3. Miten tositapahtumiin perustuva draama eroaa dokumenttielokuvasta?