keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: cheerleading, harrastukselle omistautuminen, menestyminen, epäonnistuminen, kasvaminen, hyväksyminen, ihmissuhteet, dokumenttielokuvan draaman kaari ja henkilöhahmot.

Oppimatreriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Synopsis
Miia valmentaa rovaniemeläistä nuorten cheerleaderjoukkuetta ja on kyllästynyt sen huonoon menestykseen. Hän matkustaa cheerleadingin synnyinseudulle, Texasiin, missä maailman parhaiden cheerleaderien määrätietoisuus antaa hänelle uuden suunnan valmennukseen. Palattuaan Suomeen hän ajaa sinnikkäästi joukkuetta voittoon. Mutta mitä joukkuelaiset itse haluavat? Ainolle ja Patricialle joukkueen huono menestys on pienin heidän ongelmistaan. Heille joukkuetoverit ovat kuin toinen perhe ja tärkeä tuki ongelmia täynnä olevan arjen keskellä. Miia taas uskoo joukkueen voiton olevan ratkaisu kaikkeen, kunnes elämä yllättää hänet täydellisesti.

Cheer up vie meidät rovaniemeläisen cheerleaderjoukkueen teini-ikäisten jäsenten maailmaan, missä tytöt tekevät kaikkensa täyttääkseen omat ja muiden odotukset, mutta elämä ei vain aina mene putkeen. Patricialle, Ainolle ja Miialle itsensä, oman paikkansa sekä perheen merkityksen löytäminen on lopulta paljon tärkeämpää kuin yhdenkään kilpailun voitto.

Ennakkotehtävä ennen elokuvan katsomista tai siihen tutustumista

  • Mitä ajattelet Chearleadereistä? Millaisia mielikuvia sinulla heistä on?

Oppimateriaalin on laatinut dokumentaristi Jenni Kivistö.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue Media-avaimen arvio elokuvasta täältä.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Cheer Up

Tilattavissa elokuvateatteriin
Koulukino Suoratoistossa

Dokumenttielokuva cheerleaderjoukkueesta, joka ei pärjää kisoissa. Joukkueen teini-ikäiset tytöt tekevät kaikkensa täyttääkseen omat ja muiden odotukset, mutta elämä nyt ei vain aina mene putkeen. Patricialle, Ainolle ja Miialle itsensä, oman paikkansa sekä perheen merkityksen löytäminen on lopulta paljon tärkeämpää kuin yhdenkään kilpailun voitto.

Alkuperäinen nimi:
Cheer Up
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
86 min.
Levittäjä:
Napafilms Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Christy Garland
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Patricia Fisk, Miia Norvapalo, Aino Selin
Nimi ruotsiksi:
Cheer Up