keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Cheerleader-maailma ja tyttöjen todellisuus

1. Elokuvan Cheerleadingjoukkueella on kenties surullisimmat ja vakavimmat cheerleaderit mitä kuvitella voi. Tytöt kuitenkin harjoittelevat paljon, yrittävät tehdä parhaansa ja saada sen vielä näyttämään tosi hyvältä. Asuinsijaintikaan ei tunnu tyttöjä juuri auttavan. Rovanimen kovissa olosuhteissa uskoa ja toivoa voi olla kovin vaikea löytää.

  • Muuttiko elokuva ajatuksiasi Cheerleadereistä? Jos niin miten?

2. Elokuvan alkupuolella joukkueen valmentaja Miia matkustaa Teksasiin hakemaan inspiraatiota ja uutta näkökulmaa työskentelyyn. Katsokaa muistin virkistykseksi elokuvan kohtaus, jossa teksasilaiset valmentajat antavat ohjeita ja kommentteja joukkueelle:

Voitte myös lukeavalmentajan kommentit ja ohjeet alta sekä tutustua myös teksasilaisen valmentajan Miialle antamiin ohjeisiin:

Teksasilaisten valmentajien ohjeita ja kommentteja joukkueelle
“Jos kroppanne sanoo että se ei pysty johonkin, sulkekaa se pois mielestänne ja tehkää homma silti.”
“Kyse ei ole ehdollistamisesta vaan tuntemattoman pelosta. Vaikka olisitte rättiväsyneita, heittäytykää ja antakaa mennä.”
“Jos joskus pitää päättää uskallatteko tehdä jotain vai ette, vastaus on aina ´kyllä uskallan´. Joka ikinen kerta.”
“Käyttäydytte taas tosi itsekkäästi. Tiedätte että pystytte tähän. Älkää pidätelkö itseänne, antakaa treeneissä aina kaikkenne. Oma asenne heijastuu aina samanlaisena suoraan takaisin.”

Valmentajan ajatuksia ja ohjeita Miialle
“Amerikkalainen viihdekulttuurikin käsittelee pääosin menestymistä. Täällä tehdään niin kauan että onnistutaan. Toiseksi tuleminen on hirveintä mitä tiedän. Vihaan sitä ja se motivoi minua parantamaan suoritustani.”
“Älä laske rimaa. Nosta sitä. Huolehdi siitä että he vastaavat odotuksiasi. Mutta varmista että pystyt elämään päätöksesi kanssa.”

  • Mitä mieltä olette näistä ohjeista? Jakakaa ajatuksianne.
  • Mitä tarvitaan hyväksi valmentajaksi tulemiseen?
  • Kuvittele olevasi Cheerleader-joukkueen valmentaja. Joukkueella on huono hetki ja se epäonnistuu kerta toisensa jälkeen. Kirjoita itsellesi puhe jossa keskityt rohkaisemaan heitä ja yrittämään yhä uudelleen.
  • Onko voittaminen sinulle tärkeää? Mikä voisi olla sinulle voittamista merkittävämpää?
  • Mitä on epäonnistuminen? Ajatteletko epäonnistumista suhteessa omiin vai muiden asettamiin vai täysin kuvitteellisiin tavoitteisiin? Milloin olet ajatellut epäonnistuneesi jossakin? Miksi?

3. Elokuvan Cheerleader-maailmassa nähdään mm. seuraavia asioita:
Verta
Kyyneleitä
Pelkoa
Uskallusta
Kauneudenhoitoa
Ripsiä
Hiuksia
Kissoja ja koiria
Arkielämää
Lampunvaihtoa
Bileitä
Perheitä
Kovaa treeniä
Voimaa ja notkeutta
Ryhmätyötä
Ajatuksiinsa hautautumista.
Jakautukaa pieniin ryhmiin. Valitkaa listasta kaksi asiaa ja tehkää pieni humoristinen näytelmä Cheerleader-joukkueesta jossa valitut kaksi asiaa ovat ratkaisevassa roolissa tarinan draaman kannalta.