keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Toinen maailmansota, taistelu länsirintamalla, Ranskan miehitys, sotaelokuva, historia elokuvassa

Synopsis: Diplomatia on historiallinen draama, jonka pohjana on tositapaus jonka seurauksena Pariisi pelastui totaaliselta tuholta elokuussa 1944. Tapahtumapaikkana on loistohotelli Meurice Louvren kupeessa. Kenraali Dietrich von Cholitz (Nils Arestrup) ja ruotsalainen konsuli Raoul Nordling (Andre Dussolier) käyvät yli yön kestävän väittelyn sodan tuhojen moraalisesta painolastista sekä herrasmiehen ja upseerin velvollisuuksista. Intensiivinen tilanne ja painavien vastuukysymysten parissa painivat mestarinäyttelijät kiteyttävät ohjaaja Schlöndorffin käsissä tuhoon tuomitun kaupungin tuhkasta timantin. Ajatelkaa, mitä jos meillä ei olisi Pariisia?

Lähde: Cinema Mondo

Oppimateriaali on suunniteltu lukioiden historian opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut FM, toimittaja Tarja Kovanen

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 6.10.2014.

 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Diplomatia

Yöllä 24. elokuuta 1944: Pariisin kohtalo on Kenraali von Choltitzin käsissä. Hitlerin käskystä hän on räjäyttämässä Ranskan pääkaupungin taivaan tuuliin. Monen sukupolven preussilaisella kenraalilla ei koskaan ole ollut vaikeuksia noudattaa käskyjä. Tämä ruotsalaisella konsulilla Raoul Nordlingilla on mielessä, kun hän nousee salaisia portaita pitkin kenraali von Choltitzin sviittiin Hôtel Meuricessa tuona yönä. Seinen sillat ja Pariisin päänähtävyydet (kuten Louvre, Notre Dame ja Eiffelin torni) ovat jo miinoitettu ja valmiina räjähtämään. Käyttäen kaikkia diplomatian keinoja konsuli yrittää vakuuttaa kenraalin olla noudattamatta Hitlerin tuhokäskyä.

Alkuperäinen nimi:
Diplomatie
Julkaisuvuosi:
2014
Pituus:
84 min.
Levittäjä:
Cinema Mondo
Tuotantomaa(t):
Ranska, Saksa
Ohjaus:
Volker Schlöndorff
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
André Dussollier, Niels Arestrup, Burghart Klaußner, Robert Stadlober, Jean-Marc Roulot
Nimi ruotsiksi:
Diplomatie
Den 25:e augusti 1944 når de allierade styrkorna Paris stadsgränser och staden är förlorad för de belägrande tyska trupperna. Hitlers order är glasklara: Paris skall brinna och sprängladdningar har placerats vid alla landmärken. I ett sista försök att rädda staden söker den svenske konsuln Raoul Nordling upp sin vän, den tyske officeren Cholitz, för ett samtal. Ett samtal som kommer att betyda allt.