keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elämä ennen kaikkea

Oppimateriaalin teemat: afrikkalainen elokuva, ihmisoikeudet, AIDS ja HIV

Synopsis: Eletään vaatimatonta elämää pienessä kylässä lähellä Johannesburgia. 12-vuotias Chanda järjestelee vastasyntyneen pikkusiskonsa hautajaisia, kun kylässä alkaa levitä kulovalkean tavoin huhu, joka on tuhota Chandan perheen elämän. Chandan äiti on murtunut lapsensa kuoleman jälkeen ja itsekin sairas. Chanda pelkää äidinkin sairastavan AIDSia, mutta ääneen sitä ei saa kylässä sanoa. Kyläläiset nimittäin puhuvat mieluummin kirouksesta.
Elokuva on kuvaus nuoren, älykkään tytön valtavasta vahvuudesta taistella vastaan uskomuksia, pelkoa ja häpeää, taistella perheensä ja ystävänsä puolesta, sen puolesta mikä on oikein.

Elokuva oli Etelä-Afrikan ehdokas Oscar-kisaan helmikuussa 2011 ja South African Film Awards -seremoniassa se pokkasi kaikkiaan 7 palkintoa.

Oppimateriaali on suunniteltu 8.-9. luokille sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin terveystiedon, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja englannin kielen opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut mediatutkija Mari Maasilta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 11.7.2013.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Elämä ennen kaikkea

Eletään vaatimatonta elämää pienessä kylässä lähellä Johannesburgia. 12-vuotias Chanda järjestelee vastasyntyneen pikkusiskonsa hautajaisia, kun kylässä alkaa levitä kulovalkean tavoin huhu, joka on tuhota Chandan perheen elämän. Chandan äiti on murtunut lapsensa kuoleman jälkeen ja itsekin sairas. Chanda pelkää äidinkin sairastavan AIDSia, mutta ääneen sitä ei saa kylässä sanoa. Kyläläiset nimittäin puhuvat mieluummin kirouksesta.

Alkuperäinen nimi:
Life, Above All
Julkaisuvuosi:
2011
Pituus:
105 min.
Kielet:
Levittäjä:
Atlantic Film
Tuotantomaa(t):
Saksa,Etelä-Afrikka
Ohjaus:
Oliver Schmitz
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Khomotso Manyaka, Lerato Mvelase, Harriet Manamela, Aubrey Poolo, Keaobaka Makanyane