keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elämää kuoleman jälkeen

Synopsis: Nissen vaimo on juuri kuollut, mutta koska Nisse (Peik Stenberg)  on jo surutyönsä tehnyt, ovat jäljellä enää käytännön järjestelyt. Nisse päättää, että hautajaisista tulee pienet ja ilman vieraita, jotka ottavat osaa ja valittelevat surua. Ystävät ja sukulaiset lähettävät kuitenkin kukkia ja soittelevat jatkuvasti. Nissen poika Stefan (Martin Paul) yrittää parhaansa mukaan luovia ja pysyä Nissen perässä ja saa lopulta isältään tehtäväksi kertoa hautajaisvieraille ettei heitä kaivata muistotilaisuuteen. Myös Nissen sisko Elsa (Lena Labart) saapuu paikalle, muuttaen asumaan Nissen taloon, entiseen lapsuuden kotiinsa. Elsalla on myös oma agendansa järjestelyissä Nissen vaimon poismenon jälkeen. Lopulta Nisse havahtuu ja ymmärtää, että hän ei ole ainoa, joka ikävöi hänen vaimoaan.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin. Oppimateriaalissa esitetyt tehtävien toteuttamistavat ovat esimerkkejä, materiaalin tehtäviä voi soveltaa eri tavoin ja muokata oman ryhmän tarpeisiin sopiviksi.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut kuvataidekasvattaja Matilda Matsi.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Elämää kuoleman jälkeen

Tilattavissa elokuvateatteriin

Suomen kansainvälisesti palkituimman elokuvaohjaajan Klaus Härön omaelämäkerrallinen elokuva läheisen menettämisestä ja erilaisista tavoista surra.

Alkuperäinen nimi:
Livet efter döden
Julkaisuvuosi:
2020
Pituus:
81 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Klaus Härö
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Peik Stenberg, Martin Paul ja Lena Labart
Nimi ruotsiksi:
Livet efter döden