keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Hurriganes, romanit, product placement eli tuotesijoittelu

Synopsis: Ganes on kuvaus Henry "Remu" Aaltosen (s. 1948) muusikonurasta; siitä, miten vaatimattomissa oloissa varttuneesta nuorisorikollisen alusta tuli Suomen suosituimman rock-bändin rumpali. Koulut kesken jättäneen pojan tie Hurriganes-yhtyeen keulakuvaksi on kivinen. Romaniperheen poikaa uhkaa suvun miesten kova kohtalo – vankila, viina ja väkivaltainen kuolema. Rock-musiikki muuttaa nuorukaisen elämän, eikä Remun usko oman bändin menestykseen horju edes vankilareissun myötä. Hurriganes-ilmiön valloittaessa ensin kotimaan konserttilavat ja lopulta äänilevymarkkinat Aaltonen joutuu vielä kerran tekemään tiliä menneisyyden synkkien haamujen kanssa.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 8.-9. -luokkalaisille.
 
Oppimateriaalin on laatinut elokuvasihteeri Outi Heiskanen.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaali on laadittu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu heinäkuussa 2012.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Remu kasvaa vaatimattomissa oloissa. Teinipoikana hän on jättänyt koulunsa kesken ja on ammatiltaan rikollinen. Suvun kohtalo on toteutumassa, odotettavissa on se tavallinen tarina: vankila, alkoholismi ja väkivaltainen kuolema. Kohdatessaan rock-musiikin Remu kuitenkin innostuu, erityisesti tajutessaan, että Amerikassa mustatkin ovat menestyneet rockilla.
Remu opettelee soittamaan rumpuja ja tunkee itsensä erilaisiin bändeihin. Bändit kuitenkin karsastavat Remun suoraviivaista otetta ja pelkäävät hänen mainettaan. Ensimmäinen vankilareissu katkaisee soittouran. Vankilasta palattuaan Remu perustaa oman bändin, jonka nimeksi tulee Hurriganes. Sitkeästi Remu stailaa ja treenauttaa bändin huippukuntoon. Sitkeydellä ja persoonallisinkin keinoin Remu saa yhtyeensä toimimaan ja suosio alkaa kasvaa. Ennen lopullista läpilyöntiä Remun täytyy kuitenkin tehdä ankaraa tiliä menneisyytensä haamujen kanssa.

Alkuperäinen nimi:
Ganes
Julkaisuvuosi:
2007
Pituus:
110 min.
Genre(t):
Levittäjä:
FS Film Oy
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
JP Siili
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Eero Milonoff, Jussi Nikkilä, Olavi Uusivirta, Timo Tikka, Tommi Korpela, Minttu Mustakallio, Kari Hietalahti, Reino Nordin
Nimi ruotsiksi:
Ganes