keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Tuotesijoittelu ja tekijöiden moraali

 

  • Nostakaa esiin termit piilomainonta, sponsorointi/yhteistyökumppanuus ja tuotesijoittelu, ja miettikää yhdessä, mitä niihin sisältyy, miten ne eroavat toisistaan ja millä tavoin käsitteet ovat päällekkäisiä. Keksikää luokassa esimerkkejä kyseisistä markkinastrategioista. 
  • Perehtykää Susanna Kuparisen pääkirjoitukseen "Hurrikoffganes"  Voima-lehdessä (nro 32) ja keskustelkaa luokassa omasta suhteestanne yhä voimistuvaan trendiin.
Piilomainonta: mainokset, joita ei selvästi "leimata" mainoksiksi. Mainokset on kirjaimellisesti piilotettu esim. televisioohjelmaan tai sanomalehden artikkeliin. Piilomainonnassa mainostajan haluama tuote voidaan esimerkiksi varta vasten mainita ohjelmassa tai sitä voidaan kehua paremmaksi kuin muut vastaavat tuotteet. Pääasiallisesti journalistisen luonteensa (esiintyy tekstiaineistossa) takia piilomainontaa kutsutaan usein myös tekstimainonnaksi. 
 
Sponsorointi, yhteistyökumppanuus:Toisinaan brändien näkymisessä on kyse esim. elokuvayhtiön ja elokuvan tarpeistosta vastanneen firman vaihtokaupasta. Tuotantoyhtiö maksaa tarvitsemistaan tuotteista antamalla niille näkyvyyttä lopullisessa elokuvassa. Näin on usein tapahtunut etenkin autojen kohdalla (mm. Bond-elokuvat). 
 
Tuotesijoittelu: mainostajan haluamia tuotteita käytetään mediassa. Elokuvan tai TV-sarjan henkilö esimerkiksi ajaa mainostajan haluamaa autoa tai juo hänen haluamaansa olutta. Tuotesijoittelu ei aina ole piilomainontaa. 
 
(Lähde: Wikipedia)