keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Hollywoodin historia (studiojärjestelmä, elokuvien lajityypit, musta lista)

Synopsis: On vuosi 1951 Hollywoodissa. Suuren elokuvastudion tuottaja Eddie Mannix on keskellä muinaiseen Rooman valtakuntaan sijoittuvan historiallisen eeposelokuvan Hail Caesar! kuvauksia. Hän yrittää pitää erilaisiin skandaaleihin sekaantuneen näyttelijäkaartinsa maineen puhtaana. Kesken kuvausten päätähti Baird Whitlock katoaa. Hän joutuu kommunististen käsikirjoittajien kidnappaamaksi. He vaativat studiolta rahaa Whitlockin vapauttamiseksi ja sitä odotellessa alkavat opettaa ei niin välkylle Whitlockille marxilaista ideologiaa. Sillä välin tuottaja Mannix yrittää sekä peitellä näyttelijätärtähden raskautta että tehdä tietojen vaihtokauppoja juorureportterien kanssa. 

Halpislänkkäreissä laulavaa cowboyta näytellyt Hobie Doyle pestataan vakavaan taide-elokuvarooliin ohjaajan vastalauseista huolimatta. Doyle menee oman aiemman länkkärielokuvansa ensi-iltaan ja jatkaa siitä klubille, jossa huomaa miehen kantavan Mannixin lunnasrahasalkkua. Doyle seuraa miestä merenrantahuvilaan, jossa Whitlockia pidetään vankina. Käsikirjoittajat ovat lähteneet veneellä merelle kohdatakseen neuvostoliittolaisen sukellusveneen, jossa aikovat muuttaa Neuvostoliittoon. Sekä Whitlock että rahat pelastetaan ja Whitlock jatkaa Hail Caesarin kuvauksia.

Oppimateriaali on suunnattu 9. -luokille sekä lukioille ja muille toisen asteen oppilaitoksille.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016. Linkit on tarkistettu 21.3.2016.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Hail Caesar!

Tilattavissa elokuvateatteriin

Nelinkertaisesti Oscar®-palkittujen Joel ja Ethan Coenin komedia Hail, Caesar! sijoittuu Hollywoodin kultakauteen. Se kertoo yhdestä kiireisestä päivästä unelmatehtaan kulisseissa, kun suuren elokuvastudion pomo saa koko joukon ongelmia ratkottavakseen.

Alkuperäinen nimi:
Hail Caesar!
Julkaisuvuosi:
2016
Pituus:
106 min.
Levittäjä:
Finnkino Oy
Tuotantomaa(t):
Yhdysvallat, Iso-Britannia
Ohjaus:
Joel & Ethan Coen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill, Frances McDormand
Nimi ruotsiksi:
Hail Caesar!