keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

a. Millainen on elokuvan Kakkukone? Mikä on alaväpäshörkytin? Mistä eri koneen osista kakkukone on rakennettu? Mm. neljästä sähköhammasharjasta ja rikkaimurista. Ketkä kakkukoneen olivat rakentaneet? Miten eri tavoin kakkukone vaikuttaa Heinämäen ja Kagelbergin isännän väleihin?

b. Nääsvillen murteella riimittelyä: On kaakkukone kunnossa ja nytten juhlitaan! On suut kermavaahdossa ja sitten nauretaan! Kaikille nyt terkkuja! Täältä saapi herkkuja! Tehkää tekin ”oodi” eli ylistyslaulu kakkuherkulle eli riimitelkää herkkuaiheisia runonpätkiä.

c. Etsikää kakkuresepti ja leipokaa yhdessä. Tehkää yhteinen kakkukirja runoineen ja kuvineen.

d. Rakennelkaa oma koje ja kirjoittakaa sille käyttöohjeet. Lato-orkesterin kotisivuilla on ajatustenlukukone, jota voitte käydä kokeilemassa.

e. Keskustelkaa, mitkä ovat mielestänne ensimmäisiä ihmiskunnan tärkeitä keksintöjä. Tutkikaa liitteen 1 kuvaa. Mitä tarkoittaa mielestänne kuvaan liittyvä teksti: ”Nykypäivän ihminen on muuttunut jättiläiseksi”. Mitä keksintöjä kuvassa esitellään? Kuva on vuonna 1945 julkaistussa kirjassa. Mitä keksintöjä sen jälkeen on keksitty? Millainen olisi hyvä keksintö nykyään?

Kuinka vanha on ensimmäinen huilu? Kuka keksi klemmarin ja milloin? Milloin otettiin ensimmäinen valokuva? Mistä legot, bikinit tai nailonsukat saivat alkunsa? Mitä keksintöjä suomalaiset ovat keksineet? Näihin kysymyksiin saatte vastauksia mm. seuraavasta osoitteesta: http://www.vastaustenmaailma.net/tekniikka/keksinn-t/

f. Kirjoittakaa tarina, jossa keksitte jonkun maailmaa mullistavan keksinnön.