keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: musiikki, säveltapailu, dinosaurukset, sovellukset

Oppimateriaali on suunnattu 2.-3. luokille.

Synopsis: Tonin vanhempien lähtiessä kesäloman alussa matkalle, Toni joutuu naapuriin hoitoon, jossa asuu koulun rehtori ja hänen tyttärensä Suvi. Toni ei oikein tule toimeen nenäkkään Suvin kanssa, joten kesän alku vaikuttaa tylsistyttävältä. Metsässä ollessaan Toni saa kuvattua kameralla merkillisen dinosauruksen jäljen. Suvi pitää Tonia huijarina, mutta lopulta Tonin väitteet osoittautuvat tosiksi. Nokkelat lapset pääsevät dinosauruksien jäljille ja huomaavat, etteivät ole ainoat, jotka ovat kiinnostuneita näistä erikoisista otuksista. Dinosaurukset ovatkin Hevisauruksia, joilla pysyy niin kitara kuin bassokin kädessä! Tonin ja Suvin kinatkin jäävät taka-alalle, kun kyseeseen tulee Hevisauruksien pelastaminen ahneen liikemiehen Maximin ja hänen kätyriensä kynsistä.  Pelastusoperaatio ei ole helppo, koska Hevisaurukset ovat erittäin hyviä järjestämään tahtomattaan itsensä ja lapset kiperiin tilanteisiin…

Hevisaurus on suomalainen lapsille suunnattu heavy metal –yhtye. Hevisauruksien ensi-esiintyminen on ollut jo vuonna 2009 Elämä lapselle -konsertissa. Bändi on julkaissut seitsemän albumia, joista on olemassa omat versionsa useilla eri kielillä. Soittakaa Juranoid! on bändin uusin albumi, joka on ilmestynyt lokakuussa 2015.

Käsikirjoittaja: Veli-Pekka Hänninen, Antero Arjatsalo, Heikki Salo

Tuottaja: Niina Laurio / Solar Films

Säveltäjä: Pasi Heikkilä, Nino Laurenne

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu 2015. Tiedot ja linkit on tarkistettu 9.4.2020.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Hevisaurus

Tilattavissa elokuvateatteriin

Hevisaurus on osittain animoitu live action -elokuva, joka perustuu lapsille hevimusiikkia soittaviin dinosaurushahmoihin.

Alkuperäinen nimi:
Hevisaurus
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
0 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Pekka Karjalainen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Milo Snellman (Toni) Salli Siivonen (Suvi) Muissa rooleissa: Kari Hietalahti (Iivari) Taneli Mäkelä (Maxim) Eija Vilpas (Noita) Timo Kahilainen ja Jan Nyqvist (Mökö ja Lökö) Heikki Hela ja Kaisa Mattila (Tonin vanhemmat) Toni Wahlström ja Sanna Stellan (Suvin vanhemmat)