keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Suomi, 2011

Ohjaus: Samuli Valkama

Käsikirjoitus: Samuli Valkama, Katri Manninen

Näyttelijät: Jussi Nikkilä, Emilie de Ravin, Ville Virtanen, Tiina Lymi, Jussi Lampi, Jani Volanen, Janne Reinikainen, Jessica Grabowsky

Kuvaus: Anssi Leino, Lavastus: Kaisa Mäkinen, Puvustus: Anna Vilppunen Maskeeraus: Hannele Herttua

Ääni: Panu Riikonen, Leikkaus: Antti Reikko

 

 

Oppimateriaali on suunniteltu 9. luokille sekä lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin teemoja:
kuvaukselliset paikat, Suomeen ja Amerikkaan liittyvät myytit, romanttinen komedia, isän ja pojan välinen suhde.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Synopsis

Elokuvan päähenkilö on Ville, ujohko nuori mies, joka opettaa kitaransoittoa ja joka esiintyi lapsena tenavatähtiohjelmassa.
Hänen isänsä Taisto on tunnettu rock-laulaja, jonka uran parhaat hetket ovat takana ja jolla on alkoholiongelma sekä taipumusta masennukseen. Impulsiivinen Taisto muuttaa yllättäen Villen luo asumaan. Isän ja pojan suhde on ongelmallinen, mutta lämminhenkinen. Molemmat ihastuvat Saraan, Amerikasta tulleeseen rivitanssin opettajaan. Sara tuntee vetoa Villeen, mutta ongelmaksi muodostuu, että Ville ei raaski kertoa isälleen totuutta heidän orastavasta rakkaudestaan. Sara kertoo lähtevänsä takaisin Amerikkaan, ja Ville jää epäröimään.
Kun Taisto viimein ymmärtää Villenkin rakastuneen Saraan, hän ei suutu, vaan vaatii Villeä toimimaan. Seuraa tavanomainen miestenkeskinen painihetki, mutta sen päätteeksi Taiston sydän pettää ja hän kuolee. Ville menee tapaamaan lähtöä tekevää Saraa ja mumisee eräänlaisen rakkaudentunnustuksen, ja niinpä Sara ilmestyykin Taiston hautajaisiin. Ville, Sara ja Taiston ystävät kaappaavat arkun, jotta Taisto voidaan toiveensa mukaisesti tuhkata. Ville lähtee Saran kanssa USA:han, jossa he heittävät Taiston tuhkat tuuleen.

Ennen elokuvaa

  • Tunnetteko Hanna Ekolan kappaleen Vieläkö on villihevosia? Kuunnelkaa se. Millaisia mielikuvia kappaleesta tulee; onko se koskettava vai korni? Tutustukaa kappaleen sanoitukseen.
  • Muistaako joku 1990-luvun Tenavatähti-kisoja? Lukekaa netistä kisoista ja katsokaa näytteitä.

 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Hulluna Saraan

Tilattavissa elokuvateatteriin

Ville tapaa ihanan amerikkalaisen tanssinopettajan, Saran, joka hurmaa hänet ensi silmäyksellä. Tilanne mutkistuu, kun pihaan karauttaa Mustangillaan Villen isä, hiipunut rocktähti Taisto, jota Ville ei ole nähnyt vuosiin. Ujon Villen on otettava itseään niskasta kiinni tehdäkseen tuttavuutta Saraan, mutta tilanne vaikeutuu entisestään, kun Taistokin iskee silmänsä vaaleaan kaunottareen. Pian isä ja poika kilpailevat saman neidon huomiosta. Kuka lentää kohti unelmiaan ja kenen kanssa?

Hulluna Saraan on kotimaisilla eturivin näyttelijöillä varustettu raikas komedia, jonka naispääosassa nähdään mm. huippusuosituista tv-sarjoista Lost ja Roswell tuttu Emilie de Ravin. Pussikaljaelokuvassa viimeksi valkokankaalla nähty Jussi Nikkilä ja pitkästä aikaa komediaa tekevä Ville Virtanen (mm. Sovinto, Paha perhe) esittävät poikaa ja tämän isää, jotka päätyvät erikoisen ja hupaisan kolmiodraaman pyörteisiin.

Oppimateriaali on suunniteltu 9.-luokille sekä lukioikäisille ja se käsittelee romanttisen komedian lajityyppiä sekä isän ja pojan suhdetta.

Julkaisuvuosi:
2012
Pituus:
91 min.
Levittäjä:
Nordisk Film
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Samuli Valkama
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Jussi Nikkilä, Emilie de Ravin, Ville Virtanen, Tiina Lymi, Jussi Lampi, Jani Volanen, Janne Reinikainen, Jessica Grabowsky
Nimi ruotsiksi:
Hulluna Saraan