keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Myökki-Pyökki-metsän siimeksessä asustelee monenlaisia, suuria ja pieniä eläimiä kuusten, kukkien ja marjojen keskellä. Metsän asukkaat puuhailevat askareissaan,  ajattelevat tulevaa ja keräilevät ruokaa talven varalle. Hyppelihiiri vain kuljeskelee metsässä kitara kainalossaan runoillen, laulellen ja nautiskellen elämästä eikä näytä kantavan huolta huomisesta.

Metsän kaikilla pienillä eläimillä on yhteinen suuri huolen aihe. Ne joutuvat koko ajan pelkäämään joutuvansa isompien eläinten saaliiksi. Näin on metsässä aina on ollut. Hyppelihiirikin pelkää kettua, Mikko Repolaista. Myös muut metsähiiret tuntevat olonsa turvattomaksi, kun pöllö ja siili vaanivat niitä nälkäisinä, ja uhkaavat syödä ne suuhunsa.

Eläimistä pienimmät näyttävät yhteistyön voiman ja nousevat yhdessä vastustamaan julmaa luonnon lakia. Päättäväinen Martti Metsähiiri laatii toisenlaisen lain koko metsän väelle. Laki takaa turvallisemman elämän kaikille, sillä siinä määrätään, että kaikkien on oltava ystäviä keskenään, kaikkien on huolehdittava toisistaan ​​ja kunnioitettava toisiaan ja kaikki ovat tasa-arvoisia. Ystävät eivät saa syödä toisiaan, eivätkä laiskat saa viedä muiden ruokia.

1. Ensimmäinen elokuva

a. Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä sopii hyvin lapsen ensimmäiseksi elokuvaksi. Lapsen kanssa kannattaa jutella etukäteen, mitä elokuvateatterissa käynnin aikana tulee tapahtumaan. Lisää tietoa ja vinkkejä esimerkiksi keskusteluun köydät täältä: Ohjeita ensimmäiselle elokuvateatterivierailulle.

b. Moni lapsi on saattanut jo aiemmin käydä katsomassa elokuvia elokuvateatterissa. He voivat kertoa, millainen kokemus oli.

 2. Animaatio

Animaatio tarkoittaa elävöittämistä. Elokuva Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä on tehty stop motion -animaatiotekniikalla, jossa esinettä tai hahmoa liikutetaan vähän jokaisen kuvan ottamisen välillä ja jokainen pieni liike kuvataan erikseen. Kun kuvat liitetään yhteen, saadaan hahmot ja esineet liikkumaan, ja näin syntyy elävää kuvaa.

Pohtikaa yhdessä, mitä tiedätte animaatioelokuvista. Millaisia eri animaatiolajeja tiedätte? Muistelkaa yhdessä, mitä ja millaisia animaatioelokuvia olette nähneet.

3. Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä -kirja ja -laulut

Tutustukaa Thorbjørn Egnerin kirjaan Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä (WSOY 1956). Tutustukaa kirjan kuvitukseen ja henkilöhahmoihin. Kuunnelkaa myös musiikkia, jotka Egner on säveltänyt kirjan lauluihin.