keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
© Solar Films / Marek Sabogal

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja perustuu Tuomas Kyrön samannimiseen romaaniin. Käsikirjoituksesta vastaavat Tuomas Kyrö, elokuvan ohjaaja Tiina Lymi sekä Juha Lehtola.

Mielensäpahoittajan toinen elokuva on sydämellinen tarina sukupolvien välisen kuilun ylittämisestä ja huolenpidosta. Mielensäpahoittajan eli papan ja tämän 17-vuotiaan pojantyttären eli likan maailmat ovat kertakaikkisen kaukana toisistaan, mutta perheside on ennakko- ja epäluuloa vahvempi.  Samaa ei voi sanoa esimerkiksi Mielensäpahoittajan koomisen ylimielisestä ja kireästä Pekka-pojasta.

Mustaa huumoria viljelevässä mutta lämminhenkisessä elokuvassa käydään läpi vanhemmuutta, keski-ikäisten ihmisten parisuhdetta ja ikäihmisen haasteita. Nuoren Sofian kautta käsitellään kiitettävästi myös aikuisuuden kynnyksellä olemista ja elämän suuntaa ohjaavia valintoja. Ilosia aikoja kertookin siitä, mitkä asiat elämässä ja perheessä ovat todella tärkeitä.

Elokuvassa on yksi peitelty mutta selkeä seksikohtaus.

Lähde: Koulukinon Media-avain

Lue lisää: Koko perheen leffablogi: "Varoitus, sisältää juonipaljastuksia! Mitä haluan kertoa vanhemmille uudesta Mielensäpahoittaja-leffasta"