keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Synopsis: Import Export on romanttinen komedia nuoren miehen koettelemuksista hänen yrittäessään päästä rakastamansa tytön – ja tarpeen vaatiessa tämän perheenkin –suosioon. Jan on 25-vuotias norjalainen aloitteleva rock-muusikko, joka on tulisesti rakastunut Jasminiin, pakistanilaisnorjalaiseen naiseen joka olisi hänelle kaikin tavoin täydellinen… paitsi että hän on kihloissa toisen miehen kanssa. Jasminin vanhemmat ovat sopineet avioliitosta tyttärensä serkun kanssa, joka on tulossa Pakistanista. Jasminkin on rakastunut Janiin, mutta on myös sitoutunut oman kulttuurinsa perinteisiin. Siksi hän voi naida ainoastaan sukunsa ja vanhempiensa valitseman sulhasen. Järjestetyn avioliiton päivä lähestyy ja tilanne näyttää toivottomalta. Mutta Jan rakastaa Jasminia niin paljon että hän ei aio luovuttaa. Siispä hän päättää voittaa Jasminin sydämen muuttumalla hänen perheensä unelmien mieheksi. 

Saavuttaakseen Jasminin perheen hyväksynnän, Jan tekeytyy maahanmuuttajien ruokakauppoja tutkivaksi opiskelijaksi, ja pestautuu Jasminin isälle 
Allahdittalle töihin. Allahditta on riidanhaluinen kauppias jolla ei ole erityisen korkeaa käsitystä norjalaisista, ja lähestyvät häät saavat hänet tavallistakin 
ärtyneemmäksi. Pikkuhiljaa Jan onnistuu tekemään itsensä Allahdittalle korvaamattomaksi ja tässä idän ja lännen, norjalaisten ja pakistanilaisten kulttuurien kohtaamisessa, he ystävystyvät. Mutta riittääkö ymmärrys ja ystävyys vakuuttamaan Allahdittan Janin sopivuudesta rakkaalle, kihlatulle tyttärelleen, kun Janin henkilöllisyys ja tavoite ilmenee? 

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu lukiolaisille. Huom! Elokuvasta löytyy oppimateriaali myös ruotsiksi – också på svenska!

Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja viestinnän opettaja Marjaana Mitikka.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu 21.8.2013.

 

 

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Import Export

Import-Export on romanttinen komedia nuoren miehen koettelemuksista hänen yrittäessään
päästä rakastamansa tytön – ja tarpeen vaatiessa tämän perheenkin – suosioon.
Jan on 25-vuotias norjalainen aloitteleva rock-muusikko, joka on tulisesti rakastunut
Jasminiin, pakistanilais-norjalaiseen naiseen joka olisi hänelle kaikin tavoin täydellinen…
paitsi että hän on kihloissa toisen miehen kanssa. Jasminin vanhemmat ovat sopineet
avioliitosta tyttärensä serkun kanssa, joka on tulossa Pakistanista. Jasminkin on rakastunut
Janiin, mutta on myös sitoutunut oman kulttuurinsa perinteisiin. Siksi hän voi naida
ainoastaan sukunsa ja vanhempiensa valitseman sulhasen. Järjestetyn avioliiton päivä lähestyy
ja tilanne näyttää toivottomalta. Mutta Jan rakastaa Jasminia niin paljon että hän ei aio
luovuttaa. Siispä hän päättää voittaa Jasminin sydämen muuttumalla hänen perheensä
unelmien mieheksi.

Alkuperäinen nimi:
Import Eksport
Julkaisuvuosi:
2007
Pituus:
90 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Oy KinoScreen Illusion ltd
Tuotantomaa(t):
Norja
Ohjaus:
Khalid Hussein
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Asia Begum, Knut Erik Grorud, Niklas Gundersen
Nimi ruotsiksi:
Import Export
Jan, en 25-årig aspirerande rockmusiker och Jasmin, en 24-årig pakistanska, är förälskade i varandra. Problemet är bara att Jasmin redan är förlovad med en kille från Pakistan. Hon får bara gifta sig med någon som familjen valt ut och nu står bröllopet för dörren. Allt verkar hopplöst, men Jan älskar Jasmin så mycket att han inte kan förmå sig att släppa henne. Han inser att för att få Jasmin måste han vinna familjens gunst. Under förevändning att han ska skriva en uppsats om invandrarbutiker, söker Jan upp familjens affär. Där träffar han Jasmins pappa Allahditta, en hetlevrad butiksägare. Allahditta är inte särskilt förtjust i nordbor och dessutom har han mer än fullt upp med att planera det kommande bröllopet. Mötet mellan Jan och Allahditta blir ett möte mellan öst och väst, mellan det norska och det pakistanska.