keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

 

1. Tutustukaa Shakespearen Romeo ja Julia -klassikkonäytelmään. Millainen juoni tarinassa on?
 
2. Lukekaa Susanna Bellin kritiikki elokuvasta Import Export. Miettikää mistä aineksista/ristiriidoista läpi historiamme on tehty näytelmiä ja elokuvia Romeo ja Julia -asetelmalla.
 
”Norjalaiselokuva Import Export kertoo toisiinsa rakastuneista pakistanilaistytöstä ja norjalaispojasta. Ongelmana on tytön suvaitsematon ja ennakkoluuloinen isä, joka on jo luvannut tyttärensä Pakistanista saapuvalle sulhaselle. Mutta mitäpä ei mies rakkauden eteen tekisi, vai? Ohjaaja, kirjailijanakin (Pakkis, Ondt landskap) tunnettu Khalid Hussain on itsekin Norjan pakistanilaisia, joten tietää, mistä puhuu.
 
"Elokuva on tyylipuhdas romanttinen komedia. Siihen kuuluu, että pariskunnan onnen tielle tulee esteitä, jotka lopulta voitetaan. Etniset 
rajat ylittävä rakkaus on erityisen hedelmällinen lähtökohta romanttiselle komedialle, koska juuri muita kunnon Julia/Romeo-mittaluokan 
vastakkainasetteluita ei nykypäivänä enää löydä. Luokkarajatkaan eivät ole sitä mitä ennen.
 
"Seka-avioliitot ovat parempi tapa aggressiivisen ekspansiivisen vähemmistön lisätä lukumääräänsä kuin omassa porukassa pitäytyminen. Hyvänahkainen valtaväestön edustaja antaa periksi, valittiin perheelle sitten uskontoa tai kotikieltä. Siinä komedia muistuttaa amerikkalaista elokuvaa Kreikkalainen naimakauppa, jossa peri-WASP (White Anglo-Saxon Protestant) poika luopui lähes koko identiteetistään miellyttääkseen morsiamensa perhettä, joka vuorostaan ei tehnyt yhtään mitään myönnytyksiä.Import Export on hauska, sujuva ja rehellinen elokuva.”