keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Ingrid Bergman – omin sanoin

Synopsis:
Elokuva Ingrid Bergman: Omin sanoin sai alkunsa, kun Isabella Rossellini tapasi keväällä 2011 elokuvaohjaaja Stig Björkmanin ja ehdotti hänelle elokuvan tekemistä äidistään. Rossellini puhui nimenomaan elokuvasta, joka tehtäisiin äidistä, ei niinkään näyttelijä Ingrid Bergmanista, kolminkertaisesta Oscar-voittajasta. Toukokuussa 2015 elokuva sai ensi-iltansa Cannesin elokuvafestivaaleilla. Se on kollaasimainen kokoelma Ingrid Bergmanin tähdittämiä elokuvia, kotivideoita, päiväkirjaotteita, kirjeitä ja haastatteluja. Ingrid Bergman – kameran edessä ja sen takana – on yksi elokuvan monista kertojista, jotka kaikki välittävät tarinaa Ingridistä näyttelijänä, vaimona, äitinä – sanoin ja kuvin.

Seitsenkertainen Oscar-ehdokas ja kolminkertainen Oscar-voittaja Ingrid Bergman oli yksi Hollywoodin kultakauden kirkkaimmista tähdistä. Hän teki ikimuistoisia rooleja lukuisissa elokuvaklassikoissa, kuten elokuvissa Casablanca, Kaasuvalo ja Syyssonaatti.

Käsikirjoitus:
Stig Björkman, Dominika Daubenbuchel, Stina Gardell

Lajityyppi: Dokumentti

Oppimateriaalin on laatinut Ph.D. Hanna Maria Laakso.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2015. Linkit on tarkistettu 18.9.2015.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Ingrid Bergman: omin sanoin

Dokumentti kertoo uskomattoman tarinan siitä, kuinka tavallisesta ruotsalaistytöstä tuli yksi Hollywoodin rakastetuimpia näyttelijättäriä .

Alkuperäinen nimi:
Jag är Ingrid
Julkaisuvuosi:
2015
Pituus:
114 min.
Levittäjä:
Atlantic Film
Tuotantomaa(t):
Ruotsi
Ohjaus:
Stig Björkman
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Ingrid Bergman (arkistomateriaalissa), Isabella Rossellini, Roberto Rossellini, Ingrid Rossellini, Pia Lindström, Sigourney Weaver, Liv Ullmann.
Nimi ruotsiksi:
Jag är Ingrid