keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: sosiaalinen media, crowdsourcing eli joukkoistaminen, kohdeyleisöt, intertekstuaalisuus, vaihtoehtohistoria

Synopsis: Toinen Maailmansota ei päättynyt natsien täysmittaiseen tappioon – pieni valiojoukko onnistui pakenemaan Kuuhun huippusalaisen antigravitaatioteknologian avulla. Kuun pimeälle puolelle rakennetussa tukikohdassaan he ovat valmistelleet Neljännen Valtakunnan paluuta Maahan jo 70 vuoden ajan. Natsien saapuessa maahan asiat alkavat riistäytyä käsistä. Maapalloa eivät hallitsekaan bolshevistit ja kommunistit, vaan jotain paljon vaarallisempaa – vallalla on täysmittainen kapitalismi. Kulttuurishokki on elokuvan pääparille tuhoisa: Klaus jatkaa jääräpäisesti natsismin viitoittamalla tiellä, mutta Renate näkee kaupallisuuden takana Maassa jotakin säästämisen arvoista. Kaikki tämä on kuitenkin vasta alkusoittoa tulevalle. Götterdämmerung-sotakone valmistuu ja Kuu sylkee sisuksistaan taivaat täyteen rautaa. Maan avaruuslaivaston siirtyessä puolustusasemiin kolmas maailmanpalo on ovella.

Elokuvan kotisivut: www.ironsky.net

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin ovat latineet palvelu- ja käyttöliittymämuotoilija Vesa Metsätähti ja FM Heli Metsätähti-Koistinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

 

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Iron Sky

Natsien saapuessa maahan asiat alkavat riistäytyä käsistä. Maapalloa eivät hallitsekaan bolshevistit ja kommunistit, vaan jotain paljon vaarallisempaa – vallalla on täysmittainen kapitalismi. Kulttuurishokki on pääosapariskunnalle tuhoisa: Klaus jatkaa jääräpäisesti natsismin viitoittamalla tiellä, mutta Renate näkee kaupallisuuden takana Maassa jotakin säästämisen arvoista.

Kaikki tämä on kuitenkin vasta alkusoittoa tulevalle. Götterdämmerung-sotakone valmistuu ja kuu sylkee sisuksistaan taivaat täyteen rautaa. Maan avaruuslaivaston siirtyessä puolustusasemiin kolmas maailmanpalo on ovella.

Alkuperäinen nimi:
Iron Sky
Julkaisuvuosi:
2012
Pituus:
93 min.
Genre(t):
Levittäjä:
Walt Disney Studios Motion Pictures Finland
Tuotantomaa(t):
Suomi
Ohjaus:
Timo Vuorensola
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Julia Dietze, Götz Otto, Udo Kier, Tilo Prückner
Nimi ruotsiksi:
Iron Sky