keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Intertekstuaalisuudella  eli tekstienvälisyydellä tarkoitetaan sitä, kun joku teos viittaa toiseen teokseen. Esimerkiksi kun elokuva sisältää viittauksia toisiin elokuviin. Usein viittaukset ovat humoristisia, toisinaan taas ohjaaja haluaa kunnioittaa itselleen vaikutteita antanutta tekijää sisällyttämällä viittauksia elokuviinsa.

Ohjaaja Wes Anderson käytti Isle of Dogsin muutamassa kohtauksessa Fumio Hayasakan säveltämää musiikkia Akira Kurosawan elokuviin Seitsemän samuraita ja Juopunut enkeli. Wes Anderson on sanonut pitävänsä paljon Kurosawan elokuvista ja on siksi sisällyttänyt viitteitä hänen elokuviinsa Isle of Dogsiin. Seitsemässä samuraissa seitsemän isännätöntä samuraita kokoaa joukkion puolustaakseen kylää ryösteleviä rosvojoukkoja vastaan. Isle of Dogissa Atari ja koirat Chief, Rex, King, Duke ja Boss muodostavat tällaisen samuraijoukkion.

Rokotetta koirainfluenssaa vastaan kehitelläään laboratoriossa, jossa laboratorioassistenttina työskentelee nainen nimeltä Yoko Ono. Häntä ääninäyttelee oikea Yoko Ono, tunnettu mediataiteilija ja edesmenneen Beatlesin johtohahmo John Lennonin japanilaissyntyinen vaimo.

1. Miten Isle of Dogsin tarina viittaa samuraitarinoihin ja muihin vastaaviin sankaritarinoihin?

2. Näetkö muita viittauksia tunnettuihin elokuviin tai muihin populaarikulttuurin alueisiin Isle of Dogsissa?

3. Mitä muita elokuvia tai TV-sarjoja muistat, joissa olet huomannut vastaavia viittauksia toisiin elokuviin tai muihin tunnettuihin asioihin?