keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Oppimateriaalin teemoja: Sattuma, valinta, syyllisyys, lojaalisuus, maahanmuuttopolitiikka, käskirjoitus ja elokuvan keinot.

Synopsis: Francis on Suomessa siivousfirman palveluksessa ilman työ- ja oleskelulupaa. Kun poliisi ratsaa työpaikan, pakenee Francis pohjoiseen menevään junaan, jossa samassa makuuhytissä matkustaa kasvuhormoneja laittomasti Ouluun kärräävä Jere. Pian sinne ryntää laitoksesta karannut ja harhoista kärsivä Aleksi, joka yrittää salamatkustajana Ouluun ex-vaimonsa ja tyttärensa luo. Hän huomaa Jeren kuljettamat hormonit ja siitä alkaa tapahtumakierre, johon kaikki sekaantuvat. Oulussa Aleksin ex-vaimo Vera pelkää Aleksin ryntäävän kotiinsa, kun taas Francis yrittää päästä Ruotsiin ja taistelulajisalia pyörittävä Jere saada lapsensa huoltajuuden.

Simo Halinen (syntynyt 1963) on ohjannut aiemmin elokuvat Cyclomania (2001) ja Kerron sinulle kaiken (2012) sekä ohjannut ja käsikirjoittanut TV-sarjoja.

 Opettajalle

Ennen elokuvaa: Kääntöpiste perustuu käsikirjoitukseen, jossa sattumalta toisensa tapaavien ihmisten kohtalot kietoutuvat tiukasti yhteen. Kehota ennen elokuvaa oppilaita kiinnittämään huomiota siihen, missä ja miten henkilöiden kohtalot limittyvät toisiinsa.

Ohjaaja Simo Halinen korostaa, että hän ei ole tehnyt elokuvaa yhteiskunnallinen sanoma mielessä, vaan yhteiskunnalliset asiat nousevat esiin muutaman ihmisen draaman kautta.

Osa elokuvan dialogista on englanniksi.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaaliin liittyvät elokuvat

Kääntöpiste

Tilattavissa elokuvateatteriin

Ohjaaja-käsikirjoittaja Simo Halisen elokuva Kääntöpiste on intensiivinen draama hyvää tahtovista ihmisistä oikeassa paikassa väärään aikaan. Se kietoo tiukasti yhteen kolme näkökulmaa ja lukuisia risteyksiä, joissa on pakko valita suunta. Pohjoisen lumiseen kaupunkiin sijoittuva tarina kertoo sattumasta ja ratkaisevista valinnoista, joiden seurauksia kukaan ei voi hallita. Elokuvan henkilöt pakenevat vimmatusti – kohti elämänsä seuraavaa kääntöpistettä.

Alkuperäinen nimi:
Kääntöpiste
Julkaisuvuosi:
2018
Pituus:
104 min.
Genre(t):
Kielet:
Levittäjä:
B-Plan Distribution
Tuotantomaa(t):
Suomi, Ruotsi
Ohjaus:
Simo Halinen
Käsikirjoitus:
Näyttelijät:
Laura Birn, Samuli Vauramo, David Nzinga, Andreas af Enehielm, Sara Paavolainen, Wäinö Pylkkönen, Mazdak Nassir